Aleksandar Jovanović branio boje Srbije na međunarodnom turniru u Mađarskoj

Kategorija: Boks
Facebooktwitteryoutubemail

Mlada bokserska reprezentacija Srbije (17 i 18 godina), predvođena selektorom Milanom Piperskim i trenerom Manetom Marčetom, od 5. do 10. marta boravila je u mađarskom Egeru, gde je učestvovala na velikom međunarodnom turniru, koji je okupio blizu trista boksera iz preko dvadeset država. Među članovima srpske selekcije našao se i bokser kragujevačkog Radničkog Aleksandar Jovanović, osvajač zlatne medalje na nedavno održanom prvenstvu Srbije u Jagodini, koji je za KG sport.info sublimirao utiske sa ove reprezentativne akcije.

Jovanović je bio u grupi naših boksera koji su eliminisani već prvog dana turnira. On je u kategoriji takmičara do 52 kilograma izgubio od Kazahstanca Talgata prekidom u drugoj rundi, ali je i pored toga samo učešće i činjenica da predstavlja Srbiju na jednom međunarodnom takmičenju mladom bokseru Radničkog puno značilo.

– Moji utisci sa prvog međunarodnog turnira u Egeru su izvanredni, s obzirom na jaku konkurenciju mladih boksera. Nažalost, izgubio sam u prvom kolu protiv Kazahstanca, gde je presudilo iskustvo. Pored toga, u Mađarskoj sam imao par sparinga sa bokserima iz Italije, Nemačke i Holandije. Izvanredan je osećaj kada si deo nacionalnog tima Srbije i to je nešto što ne mogu rečima da opišem. Svakom sportisti je čast da brani boje svoje zemlje i iskustvo sa ovog turnira mnogo će mi značiti za nastavak karijere. Zahvaljujem se ovom prilikom Bokserskom savezu Srbije, selektoru Milanu Piperskom i treneru Manetu Marčeti na pozivu. – istakao je u izjavi za naš portal Aleksandar Jovanović.

Pored Jovanovića, Srbiju su na ovom takmičenju reprezentovali još i Aleks Karamani, Emir Hanuša, Bojan Timotijević, Nikola Lazarević, Stefan Ristanović i Dragan Cimeša.

M. P.

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *