Aleksandar Jovičić i Minja Milovanović članovi zlatne badminton selekcije Srbije na Balkanijadi

Kategorija: Badminton
Facebooktwitteryoutubemail

Badminton selekcija Srbije osvojila je ekipno zlato na prvenstvu Balkana za igrače do 17 godina, koje je tokom vikenda održano u Novom Sadu. Značajan doprinos osvajanju ove titule dali su i članovi BK Ravens KG iz Kragujevca Aleksandar Jovičić i Minja Milovanović, koji su zajedno sa svojim vršnjacima iz drugih klubova predstavljali Srbiju u ekipnoj konkurenciji.

Naša selekcija započela je takmičenje pobedom nad Grčkom (4:1), a zatim su istim rezultatom savladane Rumunija i Bugarska. Usledio je uzbudljiv okršaj za zlato sa selekcijom Turske, koji je okončan tesnom pobedom našeg tima (3:2).

Nakon ekipnog, usledilo je takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji, gde se nadmetala još jedna članica BK Ravens KG Jana Nedeljković. Ona je u dublu sa Minjom Milovanović dospela do četvrtfinala, dok je u singl konkurenciji zaustavljena u osmini finala.

Osmina finala bila je maksimalni domet i Minji Milovanović u singlu, odnosno Jovičića i Viktora Petrovića u muškom dublu. U muškom singlu Aleksandar Jovičić je dospeo do četvrtfinala, ali je tu pretrpeo poraz i automatski ostao bez medalje.

Pored titule ekipnog prvaka Balkana, naši reprezentativci do 17 godina okitili su se i sa dve zlatne, i po jednom srebrnom i bronzanom medaljom u pojedinačnoj konkurenciji.

Na Balkanskom prvenstvu učestvovali su predstavnici šest zemalja Turske, Bugarske, Rumunije, Grčke, Makedonije i Srbije.

Foto: BK Ravens KG

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *