Aleksandar Milinković deo srpske kuglaške ekspedicije u Rumuniji

Kategorija: Kuglanje
Facebooktwitteryoutubemail

Seniorske i juniorske kuglaške selekcije Srbije trenutno se nalaze u rumunskom gradu Targu Murešu, gde će odigrati dve kontrolne utakmice sa domaćom selekcijom u sklopu priprema za predstojeće Svetsko prvenstvo, koje se narednog meseca održava u Klužu. Na spisku muške seniorske selekcije Srbije našao se i kuglaš Kragujevca Aleksandar Milinković, koji će nastupiti u prvom bloku, zajedno sa Urošem Jagličićem (Beograd) i Sašom Juhasom (Spartak 024).

Milinković je godinama unazad jedan od najboljih kuglaša u Srbiji, što je potvrdio nedavno osvajanjem trećeg mesta na pojedinačnom prvenstvu države u Banji Junaković, a bio je i jedan od glavnih igrača u ekipi Kragujevca, koja je u protekloj sezoni zauzela četvrto mesto u Super ligi Srbije.

Uz Milinkovića, Jagličića i Juhasa, boje seniorske reprezentacije Srbije u ovom dvomeču sa Rumunima braniće još i članovi austrijskog Nojkirhena Radovan Vlajkov i Miloš Simijonović, kao i Milan Jovetić iz beogradskog Partizana.

Pored seniorskih utakmica, biće odigrani i mečevi juniorskih selekcija. Mušku seniorsku i juniorsku reprezentaciju predvodi Vojko Pavlović, selektor seniorki je Dragan Fatović, a juniorke vodi Julijana Vukadinović.

Do polaska u Kluž, Srbija će odgrati još dve prijateljske utakmice (juniori i kadeti), obe u Banji Junaković sa Slovenijom (27. – 29. aprila) i Mađarskom (4. – 6. maj). Pojedinačano Prvenstvo sveta za kadete održaće se 9. do 13. maja, od 14. do 19. maja na programu je ekipno i pojedinačno juniorsko Svetsko prvenstvo, dok je od 20. do 26. maja Kluž domaćin seniorskog pojedinačnog Prvenstva sveta.

Foto: KSS

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *