Aleksandar Radosavljević preuzeo Radnički 1964

Kategorija: Rukomet
Facebooktwitteryoutubemail

Iznenadna vest došla je iz Rukometnog kluba Radnički 1964. Dosadašnji šef struke Bojan Milentijević je zbog iznenadne bolesti bio primoran da napusti kormilo kragujevačkog kluba, a umesto njega angažovan je Aleksandar Radosavljević, nekadašnji trener Ženskog rukometnog kluba Radnički.

Radosavljević je u svojoj trenerskoj karijeri vodio veliki broj muških i ženskih ekipa. Trenirao je valjevski Metalac, Kolubaru iz Lazarevca, kruševački Napredak, grčku Patru, sarajevski Železničar i mušku ekipu Zaječara sa kojom ušao u finale nacionalnog kupa i izborio učešće u Evro kupu.

Ipak, kragujevačka sportska javnost Radosavljevića najviše pamti po tome što je sa ŽRK Radnički uzeo duplu krunu u sezoni 2014/15. U tom periodu ovaj iskusni trener sarađivao je i sa aktuelnim direktorom Radničkog 1964 Stavrom Raškovićem, koji je tada obavaljao funkciju sportskog direktora ŽRK Radnički.

– Sarađivao sam sa Aleksandrom u ŽRK Radnički u vreme najvećih uspeha i osvojenih trofeja, tako da odlično znam o kakvom je stručnjaku reč. Uveren sam da smo povukli dobar potez i da će ekipa na čelu sa njim dobiti dodatnu dimenziju. – istakao je Rašković i istovremeno se zahvalio bivšem treneru Milentijeviću za sve što je uradio u stvaranju, kreiranju i napretku kluba.

Radosavljević se obavezao na saradnju do kraja sledeće sezone, a svoj trenerski debi imaće već za vikend, kada će Radnički 1964 gostovati Dubočici u Leskovcu.

– Poziv da preuzmem najmlađi tim u ligi za mene je čast i izazov, koji svakom treneru stvaraocu imponuje. Nadam se da će se ovi mladi igrači veoma brzo navići na moj sistem rada i svojim igrama doprineti da u narednoj sezoni izborimo plasman u Super ligu Srbije, kao i da će u bliskoj budućnosti dobiti šansu u nacionalnom timu. – poručio je novi šef struke Radničkog 1964 Aleksandar Radosavljević.

Ujedno su svoju vernost klubu produžili Rodoljub Kurandić, šef stručnog štaba ženske ekipe, kao i treneri omladinske škole Andreja Barjaktarević, Dejan Radević, Vladimir Mladenović, Veroljub Pajević i Verko Radosavljević.

 

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *