Anić bez finala na Svetskom prvenstvu u Londonu

Kategorija: Atletika

Srpski reprezentativac u skoku udalj, Lazar Anić, nije uspeo da se plasira u finale ove discipline na Svetskom prvenstvu u Londonu. 25-godišnji Kragujevčanin je u kvalifikacijama zauzeo 23. mesto sa skokom od 7,71 metara.

Lazar je u prvoj seriji prestupio, zatim je u drugoj seriji skočio 7,34m, dok je najbolji rezultat zabeležio u trećoj seriji, ali nedovoljno da se nađe među dvanaest najboljih.

Ovaj rezultat je svakako daleko od realnih Anićevih mogućnosti. Da je ponovio rezultat sa mitinga u Slovenskoj Bistrici kada je skočio 8,15 metara, Kragujevčanin bi se sigurno našao u finalu.

– Prepun Olimpijski stadion i sjajna atmosfera svakako će biti nešto pozitivno što ću pamtiti. Moje prvo Svetsko prvenstvo i jedno sjajno iskustvo koje će mi pomoći na budućim velikim takmičenjima. Srećan sam što sam uspeo zdrav da završim kvalifikacije. Naravno da mi je žao što nisam ispunio očekivanja kako mnogih tako i svoja, ali biće još takmičenja i pokazaću koliko vredim – rekao je Anić za sajt Atletskog saveza Srbije.

Foto: Atletski savez Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *