Atletičari Radničkog i Parka najbolji u Kupu Centralne Srbije za starije juniore

Kategorija: Atletika
Facebooktwitteryoutubemail

U organizaciji Atletskog kluba Radnički, proteklog vikenda je na „Čika Dači“ održano Pojedinačno prvenstvo Centralne Srbije za starije juniore, kao i Kup Centralne Srbije u ekipnoj konkurenciji. Atletičarke Radničkog osvojile su pobednički pehar u ekipnoj konkurenciji starijih juniorki, dok su kod juniora najuspešniji bili takmičari kragujevačkog Parka.

Nakon trijumfa na Kupu Centralne Srbije u seniorskoj konkurenciji, atletičari Parka potvrdili su dominaciju i u uzrasnoj kategoriji starijih juniora. Oni su u generalnom plasmanu trijumfovali ispred pribojskog FAP-a i čačanske Slobode, dok je četvrto mesto pripalo ekipi kragujevačkog Radničkog.

Ukupno, takmičari Parka osvojili su šest medalja, od toga dva zlata, jedno srebro i tri bronze. Najuspešniji su bili Mihailo Mladenović i Luka Radojičić, koji se mogu podičiti sa dve osvojene medalje. Mladenoviću je pripalo zlato u skoku udalj i bronza u troskoku, a Radojičiću zlato u troskoku i srebro u skoku udalj. Ilija Milošević osvojio je srebro u troskoku, dok se juniorka Nina Radovanović okitila bronzom u skoku udalj.

U konkurenciji starijih juniorki najuspešnije su bile atletičarke Radničkog, sa čak dvadeset bodova više u odnosu na ekipu Javora iz Ivanjice. Takmičarke kragujevačkog kluba osvojile su ukupno šest medalja – jednu zlatnu, tri srebrne i dve bronzane.

Milici Gajić pripale su dve medalje, zlatna u skoku udalj i srebrna u trci na 100 metara. Sa dve osvojene medalje može se podičiti i Jovana Bačanin, koja je osvojila srebro u bacanju koplja i bronzu u bacanju kugle. Marija Marković okitila se srebrom u troskoku, a na pobednički podijum popela se i štafeta Kragujevčanki (Marković Marija, Vulović Nevena, Petrović Anđelina, Gajić Milica), koja je trku 4×100 metara završila kao trećeplasirana.

Zapažen rezultat ostvarila je i muška štafeta Radničkog (Raičević Radisav, Radojević Lazar, Matić Nikola, Lazić Andrija) osvajanjem drugog mesta u trci 4×100 metara.

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *