Atletičarima Radničkog šest medalja na seniorskom prvenstvu Srbije

Kategorija: Atletika
Facebooktwitteryoutubemail

U Kruševcu je tokom vikenda održano pojedinačno državno prvenstvo u atletici za seniore i mlađe seniore, uz učešće preko 300 takmičara iz 59 klubova. Atletičari kragujevačkog Radničkog bili su veoma uspešni sa šest osvojenih medalja, a na pobednička postolja peli su se i takmičari Šumadije, Parka i KG Čelendža.

Takmičari Radničkog osvojili su jednu zlatnu, dve srebrne i tri bronzane medalje.

Marko Mišković doneo je kragujevačkom klubu jedino zlato, trijumfom u trci na 110 metara sa preponama. Podsetimo, Mišković je na prošlom prvenstvu osvojio bronzanu medalju, a ove godine je trijumfovao na dvoranskom prvenstvu Srbije (60 m prepone), kao i u Kupu Centralne Srbije.

Odličan nastup imala je i Ljubica Simović, koja se okitila sa čak tri medalje. Njoj je pripalo srebro u skoku udalj kod mlađih seniorki, dok je u istoj disciplini, ali u seniorskoj konkurenciji, osvojila bronzu. Takođe, Simovićeva je osvojila bronzanu medalju i u trci na 100 metara za mlađe seniorke.

Aktuelna dvoranska prvakinja Srbije u troskoku Marija Stojadinović donela je kragujevačkom klubu još dve medalje. Ona je osvojila srebrnu medalju u troskoku kod seniorki, kao i bronzu u skoku udalj kod mlađih seniorki.

Osvojenim medaljama mogu se podičiti i atletičari Šumadije, Parka i KG Čelendža.

Miloš Pendić iz KG Čelendža osvojio je zlatnu medalju u trci na 5000 metara i bronzu na 1500 metara kod seniora. Takmičar Parka Milan Mladenović okitio se srebrom u troskoku kod seniora uz novi lični rekord (14,67), dok je Milošu Nikoliću iz Šumadije pripala bronza u trci na 4000 metara za mlađe seniore.

Miloš Pendić, osvajač zlatne medalje u trci na 5000 metara

Krajem meseca kragujevačke atletičare očekuje učešće na ekipnom prvenstvu Srbije u Novom Sadu.

Foto: Facebook AK Radnički/KG Challenge

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *