Bokseri Radničkog ponovo najuspešniji u Regionalnoj ligi Šumadije

Kategorija: Boks
Facebooktwitteryoutubemail

Bokserskom revijom u Prijepolju stavljena je tačka na još jednu sezonu u Regionalnoj ligi Bokserskog saveza Šumadije. Posle dvanaest kola epitet najuspešnijeg kluba u regionu baš kao i lani poneo je kragujevački Radnički, dok je za najboljeg boksera izabran Dejan Dašić, takođe član kragujevačkog kluba.

Radnički je u Prijepolju imao samo dva takmičara, koji su zanimljivo boksovali jedan protiv drugog. U kategoriji mladih boksera do 69 kilograma, Dejan Dašić je sa 3:0 bio uspešniji od svog klupskog kolege Jovana Ristića.

Inače, najviše pobeda na ovoj smotri ostvarili takmičari prijepoljskog Miksa, koji su ujedno bili i najbrojniji, dok je za najboljeg boksera proglašen Đorđe Bujišić iz BK Braća Ribać.

U konačnom plasmanu nakon dvanaest održanih kola Radnički je zauzeo prvo mesto sa 160 bodova. Slede Miks iz Prijepolja sa 117 bodova i Palmini tigrovi iz Jagodine sa 102 osvojena boda. Kada su u pitanju ostali kragujevački klubovi, posle Radničkog najbolji plasman ostvario je BK Kragujevac koji je zauzeo sedmo mesto sa 32 boda, dok je BK Lukač takmičenje završio na desetoj poziciji sa 26 bodova.

Epitet najboljeg boksera Regionalne lige Bokserskog saveza Šumadije poneo je mladi Dejan Dašić, član BK Radnički, koji je nedavno nastupio na izbornom meču za ulazak u reprezentaciju Srbije, održanom u zrenjaninskoj „Kristalnoj dvorani“. Dašić je tom prilikom savladao Zlatka Janjića iz Goše i tako ušao u uži izbor kandidata za nacionalni tim.

Dejan Dašić, najbolji bokser Regionalne lige Bokserskog saveza Šumadije

Nakon što su još jednom potvrdili dominaciju u regionu, u BK Radnički nadaju se da bi već dogodine mogla ponovo da zaživi ideja o organizovanju savezne bokserske lige.

M. Pasuljević

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *