Bokseri Radničkog u Prvoj ligi Srbije

Kategorija: Boks
Facebooktwitteryoutubemail

Prva liga Srbije u boksu startovaće 20. oktobra uz učešće šest klubova, među kojima je i kragujevački Radnički. Ovo će biti ujedno i veliki povratak kragujevačkog kluba, inače šestostrukog ekipnog šampiona države, u savezni rang takmičenja.

Na trećem po redu sastanku klubova Prve lige Srbije, održanom u Beogradu, doneta je odluka o početku sezone, kao i o broju klubova koji će se nadmetati za titulu ekipnog prvaka države. Pored kragujevačkog Radničkog, u novoj sezoni Prve bokserske lige Srbije učestvovaće i novosadska Vojvodina – Mikromarket, zatim Loznica, beogradski Radnički, Metalac iz Valjeva i Naisa iz Niša.

Na sastanku je usvojen i pravilnik takmičenja, po kome klubovima nije dozvoljeno angažovanje stranih boksera. Na taj način ljudi iz Bokserskog saveza imaju nameru da promovišu domaće borce i prošire bazu potencijalnnih reprezentativaca.

U toku su i dogovori sa pojedinim televizijskim kućama koje bi prenosile derbije kola i tako dodatno popularisale ovu plemenitu veštinu.

Bokserski klub Radnički je tako nakon nekoliko godina pauze ponovo dobio priliku da se nadmeće u saveznom rangu takmičenja. U kragujevačkom klubu imaju dosta razloga za optimizam pred start sezone, budući da u svojim redovima imaju osvajača „Beogradskog pobednika“ Trifuna Dašića i njegovog brata Dejana, kao i dvojicu mladih reprezentativaca Srbije Aleksandra i Slobodana Jovanovića.

U narednih nekoliko dana uslediće prijave ekipa, a zatim će biti obavljen i žreb na novu takmičarsku sezonu.

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *