Borba za opstanak na Bubnju

Kategorija: Fudbal,Gradske lige
Facebooktwitteryoutubemail

Sa utakmice Zastava – Vodojaža na Bubnju u kojoj su Grošničani osvojili bodove

Ljubitelji fudbala u Kragujevcu predstojećeg vikenda, usled gostovanja Radničkog 1923, Šumadije 1903 i zonaša Slavije (Sušica je slobodna), imaće prilike da prate isključivo susrete gradskih ligaša. U Prvoj gradskoj ligi pitanje prvaka je rešeno, iako ima da se odigra još četiri kola, ali u donjem delu tabele ima još neizvesnosti.

Vodojaža je uspela da obezbedi prednost od osam bodova u odnosu na drugoplasiranu Srbiju iz Ilićeva i može mirnije da privede kraju ovu sezonu. Prema trenutnom stanju u donjem delu tabele, pored Ćave, još „vise“ Partizan, Kolonija i Zastava zbog smanjenja Prve gradske lige sa 18 na 16 klubova.

Sutra će se odigrati samo jedan susret gradskih prvoligaša. Otpisana Ćava dočekuje Slobodu iz Grbica, a sve ostale utakmice 31. kola odigraće se u nedelju sa početkom u 17 časova.

Grošničani su gosti Kutlova i to će biti derbi ekipa iz gornjeg dela tabele, ali bez takmičarskog značaja za plasman. Pobeda bi domaćinu mogla da donese eventualno skok za jednu stepenicu na tabeli, odnosno na peto mesto, a Vodojaža bi i u slučaju poraza zadržala vodeću poziciju.

Fudbaleri Vodojaže stekli su prednost i bez opterećenja odlaze u goste Kutlovu

Mali derbi ekipa iz donjeg dela tabele vodiće se na Bubnju između Zastave i Sloge iz Desimirovca. Zbog neplaniranog gubitka nekih bodova kod kuće, prvoligaš sa Bubnja došao je u situaciju da se bori za opstanak. Zastava je u dva prethodna kola ostvarila maksimalan učinak i malo popravila plasman, ali jos nije na sigurnom, iako ima četiri boda više od Partizana i Kolonije. Zbog toga će nedeljni susret na Bubnju sa Slogom biti veoma važan za domaćina, kome bi pobeda više značila.

U ostalim susretima Prve gradske lige sastaju se: Šumadinac KG – Partizan (C), Kolonija – Borac (D), Korićani – Srbija, Budućnost (R) – Erdoglija 1931, Mladost (P) – Jadran i Šumadija 1934 – Jedinstvo.

U Drugoj gradskoj ligi treba da se odigra još tri kola, a pitanje prvaka još uvek nije rešeno. Ekipa 21. oktobra je u vođstvu sa tri boda prednosti u odnosu na Bagremar i Pobedu iz Beloševca, ali je u nedelju slobodna, tako da se može promeniti stanje na tabeli.

Bagremar je domaćin Maršiću i ima šanse da anulira prednost komšija 21. oktobra, a Vinogradi dočekuju Divostin. U trećem susretu 20. kola ovogodišnji pobednik Kupa FSGKG Žeželj sastaje se sa Bratstvom iz Erdeča, a Seljak će u Cvetojevcu ugostiti Košutnjak. U ovom kolu slobodni su Pobeda i 21. oktobar.

U Trećoj gradskoj ligi i u 18. kolu odigraće se samo jedan susret, zbog odustajanja Šumarica 2008 i Borca iz Novog Milanovca. Vodeća Sloga iz Lužnica ima samo bod prednosti, ali je slobodna u ovom kolu zajedno sa Kremencom, pa ukoliko Dobrača pobedi u gostima u Bukorovcu preseliće se na prvu poziciju na tabeli.

Tekst i foto: M. Jovičić

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *