Održan četrnaesti Trofej grada Kragujevca u badmintonu

Kategorija: Badminton

U organizaciji BK Ravens KG minulog vikenda je u sali Druge kragujevačke gimnazije održan četrnaesti po redu Trofej Kragujevca u badmintonu uz učešće preko sedamdeset takmičara.

Pored seniora u najkvalitetnijoj A konkurenciji, ovogodišnje izdanje Trofeja Kragujevca okupilo je i takmičare u svim kategorijima B i C konkurencije (singlovi/dublovi/mešoviti dublovi).

Drugu godinu zaredom trofeji u singlu pripali su članovima kruševačkih Zmajeva, Luki Miliću i Mariji Sudimac. Milić je u borbi za zlato bio bolji od klupskog kolege Sergeja Lukića, dok je Marija Sudimac u finalu savladala Saru Lončar, takođe članicu Zmajeva.

Na B turniru u singlu su najuspešniji bili Nemanja Stanimirović, član Zmajeva i Polina Lindina iz BK Novi Sad. Darko Carić iz Banata i Andrej Šafarik iz vršačkog Fanatika slavili su u muškom, a Kristina Jovin iz BK Helianthus i Jovana Vučetić iz BK Novi Sad u ženskom dublu. Luka Milić i Marta Ilić, članovi Ravens KG-a, trijumfovali su u mešovitom dublu.

Jubilarni deseti C turnir je sa tri zlatna odličja obeležila Danica Čepurac iz beogradskog Cleara. Ona je trijumfovala u ženskom singlu, ženskom dublu sa Martom Popović (BK Ravens KG) i u mešovitom dublu u tandemu sa svojim partnerom iz kluba Novicom Brkićem. U muškom singlu najuspešniji je bio Dejan Milošević iz pančevačkog Dinama, koji je pobedio i u muškom dublu sa klupskim kolegom Veljkom Cukanićem.

– Prezadovoljni smo fantastičnim odzivom takmičara iz cele Srbije i celodnevnim praznikom badmintona u srcu Šumadije. Zahvalnost dugujemo svim učesnicima, a čestitamo najuspešnijima koji su na kraju osvojili trofeje. Veliko hvala upućujem i svim kolegama trenerima na iskazanoj kolegijalnosti. Takođe, iskoristio bih ovu priliku da se od srca zahvalim pojedincima, kompanijama i institucijama na čelu sa Badminton savezom Srbije koji su nam pomogli da produžemo tradiciju turnira u Kragujevcu i da na najlepši način obeležimo prvih 15 godina badmintona u našem gradu, a već sada zakazujemo novo druženje sledeće godine. –  rekao je za sajt Badminton saveza Srbije prvi čovek BK Ravens KG Andreja Todorović.

Foto: BK Ravens KG FB

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *