Dejan Dašić predstavljao Srbiju na EP mladih boksera

Kategorija: Boks
Facebooktwitteryoutubemail

U periodu od 7. do 18. marta, u Vladikavkazu (Rusija) održano je Evropsko prvenstvo za boksere do 22 godine starosti. Našu zemlju predstavljalo je šest mladih takmičara, među kojima i bokser kragujevačkog Radničkog Dejan Dašić, koji se nadmetao u velter kategoriji (do 69 kilograma).

Dašić je, nažalost, eliminisan već na startu takmičenja u šesnaestini finala, nakon što ga je na poene dobio nemački bokser Rihard Majneke. I pored ovog poraza, za mladog kragujevačkog boksera nastup u Vladikavkazu predstavlja vredno iskustvo za naredne takmičarske izazove.

– Ovo prvenstvo je za mene predstavljalo jedno veoma veliko i značajno iskustvo, budući da tu po pravilu učestvuju najspremniji bokseri u Evropi. Na žrebu nisam imao sreće, pošto sam za protivnika dobio prvaka Nemačke. Nazalost, podeljenom odlukom sudija izgubio sam taj meč, ali šta je-tu je. Sam uspeh bio je naći se na spisku putnika za ovo prvenstvo. – sumirao je utiske sa ove kontinentalne smotre Dejan Dašić, koji će već u subotu, 23. marta, boksovati za svoj klub Radnički u prvenstvenom okršaju sa novosadskom Vojvodinom.

Nažalost, nijedan od naših šest boksera nije uspeo da se okiti medaljom u Vladikavkazu. Najbolji plasman ostvario je Dušan Janjić, koji je u muva kategoriji dogurao do četvrtfinala, gde je poražen u meču sa takmičarom iz Engleske.

Iz Vladikavkaza je došla i jedna lepa vest za budućnost boksa na ovim prostorima. Naime, Izvršni odbor Evropske bokserske konfederacije jednoglasno je usvojio odluku o ponovnom pokretanju Balkanskog šampionata u boksu. Tako će se nakon tri decenije pauze ponovo održavati takmičenje koje je bilo veoma popularno i kroz koje su prošli svi veliki asovi ringa bivše Jugoslavije, a koje je raspadom ove države naglo prekinuto.

Foto: Privatna arhiva Dejana Dašića

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *