Brazilac Divanei pojačao Ekonomac

Kategorija: Mali Fudbal (Futsal)
Facebooktwitteryoutubemail

Šampion i osvajač Kupa Srbije u futsalu, kragujevački Ekonomac, očigledno sklapa tim koji će odgovoriti visokim ambicijama kluba u nastupajućoj sezoni. Nakon kapitena reprezentacije Srbije Marka Perića, „studenti“ su angažovali još jedno zvučno pojačanje. U pitanju je iskusni Brazilac Divanei, nekadašnji igrač Kairata i lisabonskog Sportinga.

Ovaj 34-godišnji Brazilac je u čak tri navrata nosio dres lisabonskih „lavova“, sa kojima je osvojio pet šampionskih titula i tri trofeja pobednika nacionalnog kupa. Pored Sportinga, Divanei je tri sezone nastupao za kazahstanski Kairat, gde je uspeo da se okiti i onim najznačajnijim trofejem, namenjenom pobedniku UEFA Futsal kupa.

Dovođenjem igrača svetske klase kao što je Divanei, Ekonomac je stavio do znanja čitavoj sportskoj javnosti da u nastupajuću sezonu ulazi sa najvećim mogućim ambicijama, naročito kada je u pitanju takmičenje u UEFA Ligi šampiona.

Podsetimo, srpski šampion biće domaćin jednog od turnira Glavne runde od 2. do 7. oktobra u hali „Jezero“, gde će za rivale imati aktuelnog prvaka Evrope španski Inter, šampiona Ukrajine Kerson i najbolji tim Češke Era-Pak Hrudim.

Foto: Sporting CP

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *