Dolazak Medića kao potvrda superligaških ambicija

Kategorija: Rukomet
Facebooktwitteryoutubemail

Rukometni klub Radnički 1964 dobio je još jedno značajno pojačanje za nastupajuću sezonu. U pitanju je Dušan Medić, 26-godišnji levi bek, koji je u karijeri nastupao za Metaloplastiku, mađarski Sahalombati, Spartak iz Subotice i Slogu iz Požege.

Dovođenjem golmana Petrovića i sada Medića, Radnički 1964 je samo potrvdio visoke ambicije u predstojećoj sezoni, koje su vezane prevashodno za ulazak u viši rang takmičenja.

– Za naš mladi tim dolazak Dušana Medića mnogo će značiti. To je igrač koji bi svojim iskustvom i višegodišnjim stažom u Superligi trebao da nam umnogome pomogne da ostvarimo zacrtani cilj, a to je ulazak u najviši rang takmičenja. – ocenjuje trener Aleksandar Radosavljević.

Trener Radničkog 1964 istakao je i igračke karakteristike, koje su ovog iskusnog igrača preporučile klubu.

– Karakteriše ga odlična igra u odbrani, u kojoj može da igra na svim pozicijama, brza tranzicija u fazu napada, kao i odličan šut, pregled igre i sjajne asistencije. U svakom slučaju dobićemo na probojnosti i raznovrsnosti u igri sa njim u timu. – dodaje Radosavljević.

Medić priznaje da je posle dobre polusezone u Slogi imao nekoliko inostranih ponuda, ali da spletom okolnosti nije došlo do njihove konkretizacije. Na kraju je odlučio da ipak ode iz Požege i pristupi Radničkom 1964.

– Radnički 1964 je jedan od retkih sportskih kolektiva u zemlji koji funkcioniše na zdravoj, ambicioznoj i transparentoj osnovi što je veoma važno za razvoj igrača i realizaciju sportskih ambicija. Veoma mi je drago što sam došao u Kragujevac. U razgovoru sa sportskim direktorom Aleksandrom Ilićem došli smo do dogovora za pet minuta. Za sebe smatram da sam igrač koji još može da napreduje, a ambicije kluba su veoma visoke ne samo u ovoj nego i u sezonama pred nama. Tu sam da svojim odnosom i dobrim igrama pomognem klubu da zajedno rastemo. – poručio je Dušan Medić, koji je potpisao jednogodišnji ugovor sa kragujevačkim klubom, uz mogućnost produžetka saradnje.

Foto: RK Radnički 1964

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *