Dragan Ristić na krovu Evrope!

Kategorija: Streljaštvo
Facebooktwitteryoutubemail

Strelac kragujevačkog „Čika Mate“ Dragan Ristić osvojio je zlatnu medalju u gađanju puškom iz ležećeg stava u kategoriji SH2 poslednjeg dana Evropskog prvenstva vazdušnim oružjem za paralompijce u beogradskom „Bel ekspo“ centru. Ristić je tako objedinio titule evropskog i svetskog prvaka u ovoj disciplini, a prevodio je i tim Srbije do ekipnog zlata.

U finale je Ristić ušao sa druge pozicije, da bi u samoj završnici uspeo da preuzme prve mesto i ostvari trijumf sa 255,8 pogođenih krugova, popravivši pri tom za 0,1 krug dosadašnji svetski rekord u vlasništvu Italijana Andrea Liverijanija.

– Iako iza sebe imam i svetsko zlato, nije mi bilo lako u finalu, možda i teže nego u Južnoj Koreji. Takmičenje pred domaćom publikom, koja od tebe očekuje visok plasman, budi veći motiv za dokazivanjem, ali i veći stres. Hvala publici, Paraolimpijskom komitetu Srbije, Invalidskom streljačkom savezu Srbije, koji su nam organizacijom takmičenja dali priliku da se dokažemo u svojoj zemlji. Hvala selektoru Nenadu Pajiću, mom asistentu Vladimiru Pajiću, kolegama iz tima… Nadam se da ću u Tokiju 2020. godine doći do jedine medalje koja mi nedostaje – do odličja na Paraolimpijskim igrama – izjavio je Ristić za sajt Streljačkog saveza Srbije.

40-godišnji Kragujevčanin predvodio je i tim Srbije do titule ekipnog prvaka Evrope. Srpska posada, koju su pored Ristića činili još i Dejan Jokić i Zdravko Savanović, na ovaj način je ponovila uspeh sa Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji ove godine, kada je osvojeno planetarno zlato.


Srpski takmičari su tako ovo prvenstvo završili sa četiri osvojene medalje, od toga dve zlatne i po jednom srebrnom i bronzanom.

Foto: SSS

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *