Drugo mesto za mlade košarkaše Foke na FIBA turniru u Ivrei

Kategorija: Košarka
Facebooktwitteryoutubemail

Mladi košarkaši kragujevačke Foke, dečaci rođeni 2004. godine, osvojili su drugo mesto na turniru Canestri Senza Reti, koji je po osamnaesti put održan u italijanskom gradu Ivrea. Kragujevčani su sjajno odigrali čitav turnir i jedini poraz pretrpeli su upravo u finalu od reprezentacije regiona Legurije.

U konkurenciji petnaest vrhunskih ekipa, drugo mesto košarkaša Foke na jednom ovakvom turniru pod pokroviteljstvom FIBA predstavlja svakako veliki uspeh i dokaz kvalitetnog rada sa mlađim kategorijama.

Ekipa Foke, koju je sa klupe uspešno predvodio Igor Todorović, najpre je osvojila prvo mesto u grupnoj fazi savladavši USAC Basket iz Rivalora (113:35), Kremonu (89:65) i Mestre Akademiju (96:58), da bi potom u polufinalu bila bolja od prošlogodišnjeg pobednika turnira, beogradske Crvene zvezde, sa ubedljivih 101:68.

U velikom finalu isprečila se reprezentacija regiona Legurija, koja je slavila sa 86:74 i zasluženo osvojila prvo mesto ispred Kragujevčana.

Velika čast pripala je Marku Đorđeviću, koji je proglašen za najperspektivnijeg stranog igrača, a njegov klupski saigrač Nikola Mirković izabran je u idealnu petorku turnira.

Pored Marka i Nikole za Foku su na ovom turniru nastupili još i Ilija Biorac, Petar Čpajakovic, Dušan Davčik, Luka Ðurđević, Nenad Filipović, Lazar Lovrić, Miloš Milosavljević, Aleksa Nikolić, Vukašin Stanić i Vuk Živanović.

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *