Ekonomac jači za dva internacionalca

Kategorija: Mali Fudbal (Futsal)
Facebooktwitteryoutubemail

ClipboardReprezentativci BiH i Ukrajine, Srđan Ivanković i Evgeni Valenko, novi su igrači kragujevačkog Ekonomca.

Nakon povratnika Nemanje Momčilovića, šampion Srbije angažovao je još dva kvalitetna pojačanja za narednu sezonu, a sve u želji da se sklopi tim koji će biti konkuretan najboljim evropskim ekipama u UEFA Futsal kupu.

Valenko, iskusni 32-godišnji reprezentativac Ukrajine, u Kragujevac stiže iz Lokomotive Harkov, ekipe koja je prošle sezone ubedljivo savladala Ekonomac u okviru Elitne runde UEFA Futsal kupa (6:1). Pored Lokomotive, Valenko je u karijeri nastupao i za Aleksandar, Šahtjor, Uragan i turski Fenerbahče, gde su mu društvo pravili nekadašnji igrači Ekonomca Slobodan Rajković i Vladimir Lazić, kao i sadašnji trener kragujevačkog tima Predrag Rajić.

Deset godina mlađi reprezentativac BiH Srđan Ivanković dobro poznaje sistem rada u Ekonomcu, budući da je u sezoni 2014/2015 bio član drugog tima šampiona Srbije. U međuvremenu je ovaj mladi Banjalučanin proglašen za najboljeg igrača šampionata BiH nastupajući za ekipu Mostara, pa sa zavidnom reputacijom ponovo stiže u grad na Lepenici.

Foto: 4plus1.ba; uefa.com

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *