Ekonomac treću godinu zaredom domaćin turnira Glavne runde Lige šampiona

Kategorija: Mali Fudbal (Futsal)
Facebooktwitteryoutubemail

Treću godinu zaredom kragujevački Ekonomac biće domaćin jedne od grupa Glavne runde Lige šampiona u futsalu. U periodu od 2. do 7. oktobra, kragujevačka publika ponovo će imati priliku da uživo posmatra neke od najvećih majstora magične igre na petoparcu i pomogne svojim ljubimcima u borbi za plasman u Elitnu rundu.

Dobra organizacija prethodnih turnira rezultovala je odlukom UEFE da i ove godine uvrsti Kragujevac na evropsku futsal mapu. To je svakako velika čast, ali i obaveza za popularne „studente“, koji će pred svojim navijačima pokušati da obezbede prolaz među šesnaest najboljih ekipa Starog kontinenta.

Ko će sve pored desetostrukog šampiona Srbije i zvanično sedmog kluba u Evropi učestvovati na turniru u hali „Jezero“, biće poznato nakon žreba koji je na programu 5. jula u Nionu.

Budući da se radi o turniru takozvane A staze, plasman u narednu Elitnu rundu obezbediće tri najbolje plasirane od ukupno četiri ekipe u ovoj grupi.

Podsetimo, Šumadinci su prošle sezone imali sjajan nastup u Ligi šampiona i malo je falilo da ostvare istorijski uspeh plasmanom na Fajnal-for. Na tom putu zaustavila ih je španska Barselona, koja je u odlučujućem meču na turniru Elitne runde u Peskari slavila sa 3:2.

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *