FK Radnički 1923 u optimističnoj atmosferi proslavio krsnu slavu

Kategorija: Fudbal
Facebooktwitteryoutubemail

U svečanoj atmosferi, uz prisustvo velikog broja zvanica, Fudbalski klub Radnički 1923 obeležio je danas svoju krsnu slavu Svetog Jovana Krstitelja. Posle dužeg niza godina, klub sa „Čika Dače“ je u 2019. godinu ušao bez blokade računa, čime je okončan dugotrajan i težak period finansijske konsolidacije.

Svečano je bilo danas na „Čika Dači“. Uz prisustvo brojnih zvanica, bivših i sadašnjih prvotimaca, sportskih radnika i prijatelja kluba, FK Radnički 1923 je tradicionalnim hrišćanskim obredom sečenja slavskog kolača obeležio krsnu slavu Svetog Jovana Krstitelja.

Veliki broj zvanica upriličio je današnju svečanost na „Čika Dači“

Ovogodišnji kolačar bio je pomoćni trener Darko Milisavljević sa porodicom. Milisavljević je već deset godina u klubu sa „Čika Dače“ i za to vreme je obavljao različite fukncije, počev od trenera i direktora mlađih kategorija, pa do trenera prvog tima.

Za budućeg kolačara imenovan je Aleksandar Ivanović, dugogodišnji član Skupštine kluba, inače diplomirani matematičar i informatičar, zaposlen u odeljenju Ministarstva prosvete u Kragujevcu. Interesantno je napomenuti da je Ivanović igrao u mlađim kategorijama Radničkog, ali je umesto fudbalu, prioritet dao nauci.

Darko Milisavljević i Aleksandar Ivanović u prisustvu paroha Nebojše Ristića presekli slavski kolač

Nakon sečenja slavskog kolača u prisustvu lokalnog paroha Nebojše Ristića, gostima se obratio prvi čovek Radničkog 1923 Aleksandar Simović.

U proteklom periodu prioritet nam je bila finansijska stabilizacija kluba. Sa velikim ponosom i zadovoljstvom moram istaći da prvi put nakon niza godina dočekujemo start prolećne polusezone bez blokade računa, odnosno zabrane registrovanja novih igača. Uspeli smo nešto u šta je mali broj ljudi verovao i FK Radnički 1923 je u 2019. godinu ušao bez dugova. – izjavio je direktor Simović, nakon čega je usledio gromoglasan aplauz.

U NOVU GODINU BEZ BLOKADE: Direktor Radničkog 1923 Aleksandar Simović 

U nastavku svog govora, Simović se osvrnuo na rezultate sportskog sektora.

– Prvi tim se nalazi u gornjem delu tabele Prve lige Srbije, a budući da imamo mladu i perspektivnu ekipu, potajno gajimo nadu da bismo u prolećnom delu sezone mogli da se umešamo u borbu za sam vrh tabele. Omladinske selekcije takođe beleže zapažene rezultate i sve veći broj naše dece dobija pozive za reprezentativne selekcije. Mislim da možemo biti ponosni na sve što uradili do sada. – poručio je Simović, izrazivši na kraju veliku zahvalnost Skupštini grada Kragujevca, gradonačelniku Radomiru Nikoliću i njegovom pomoćniku za sport Nikoli Uroševiću na neizmernoj podršci klubu.

Fudbaleri Radničkog 1923, pod trenerskom palicom šefa stručnog štaba Dejana Nikolića, nedavno su započeli pripreme za prolećni deo sezone. Već od srede, 23. januara, fudbaleri kragujevačkog prvoligaša kreću sa odigravanjem kontrolnih utakmica kako bi što spremnije dočekali nastavak takmičenja.

M. Pasuljević
Foto: N. Kotlajić

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *