Fokini pioniri na prestižnom turniru u Italiji

Kategorija: Košarka
Facebooktwitteryoutubemail

Mlade košarkaše Foke, generaciju dečaka rođenih 2004. godine, od 25. do 31. decembra očekuje učešće na prestižnom turniru Canestri Senza Reti, koji će po osamnaesti put biti održan u italijanskom gradu Ivrei.

Pored Foke na turniru sudeluje još petnaest renomiranih evropskih ekipa, a titulu brane košarkaši beogradske Crvene zvezde, koji su u prošlogodišnjem finalu savladali Palakanestro iz Trapanija.

U Foki su izuzetno ponosni što su njihovi mladi košarkaši i ove godine dobili poziv na jedan ovako prestižan FIBA turnir, koji su 2012. godine uspeli i da osvoje (tada pod imenom Radnički-Foka). Na prošlogodišnjem turniru Canestri Senza Reti 2016, Fokina generacija dečaka rođenih 2003. godine završila je učešće u polufinalu nakon poraza od Kostonea iz Sijene.

PIONIRI I PIONIRKE FOKE NA FINALNIM TURNIRIMA KSS

Kako stvoje stvari, KK Foka imaće predstavnike na finalnim turnirima KSS u konkurenciji pionira i pionirki, što do sada nije pošlo za rukom nijednom kragujevačkom košarkaškom klubu.

Pionirke, gerenacija devojčica rođenih 2004. i 2005. godine, trenutno je bez poraza u Kvalitetnoj ligi Srbije, baš kao i pioniri, dečaci rođeni 2003. godine, tako da su obe generacije sigurni učesnici finalnih turnira u organizaciji KSS-a, koji su na programu u aprilu 2018. godine.

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *