Igrači Ekonomca odradili prvi trening u 2018. godini

Kategorija: Mali Fudbal (Futsal)
Facebooktwitteryoutubemail

Posle zasluženog odmora, igrači kragujevačkog Ekonomca ponovo su se okupili kako bi započeli pripreme za nastavak sezone. Na prvom okupljanju u 2018. godini trener Rajić nije mogao da računa na petoricu reprezentativaca, koji će od 30. januara do 10. februara braniti boje našeg nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

U novu 2018. godinu devetostruki šampion Srbije ulazi sa jasnim ambicijama, a to je odbrana duple krune, uz još jedan pokušaj da se napravi značajniji iskorak na evropskoj sceni. Igrači Ekonomca svesni su šta se od njih očekuje i spremni su da se uhvate u koštac sa visokim ambicijama kluba.

Ovaj pripremni period u velikoj meri će se razlikovati od prethodnih, pošto trener Predrag Rajić u prvoj fazi priprema neće moći da računa na petoricu igrača koji su uvršteni na spisak reprezentacije Srbije za predstojeće Evropsko prvenstvo u Sloveniji. U pitanju su Nemanja Momčilović, Nikola Matijević, Denis Ramić, Marko Pršić i Slobodan Rajčević.

Tokom zimske pauze Ekonomac je pretrpeo određene promene u timu. Saradnja je okončana sa petoricom igrača, a svakako najbolniji je bio rastanak sa Brazilcem Simijem, koji je tokom jesenje polusezone prirastao za srce svima u klubu. Pored Simija, sredinu su odlučili da promene i Srđan Ivanković, Jovan Lazarević, Miloš Stojković i iskusni Simeun Kopanja, čije je dalja karijera zbog problema sa kolenima dovedena pod znak pitanja.

Odlasci ovih prvotimaca biće nadomešteni mlađim igračima iz drugog tima, koji je pod trenerskom palicom Ivana Marinkovića okončao polusezonu u Trećoj futsal ligi Zapad na prvom mestu sa maksimalnim učinkom. Naravno, ukoliko se tokom zimskog prelaznog roka ukaže neka povoljna prilika za dovođenje igrača koji bi doneo dodatni kvalitet postojećem igračkom sastavu, uprava Ekonomca je spremna da reaguje.

Podsetimo, Ekonomac je prvi deo sezone u Prvoj futsal ligi Srbije okončao na prvom mestu sa svih jedanaest pobeda. Prvu zvaničnu utakmicu u 2018. godini Šumadinci će odigrati 16. februara, kada će gostovati poslednjeplasiranom Deusu u Sremskoj Mitrovici.

Foto: ekonomac.com

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *