Jovičić i Jovanović opravdali očekivanja

Kategorija: Badminton
Facebooktwitteryoutubemail

Novi Sad bio je domaćin šestog po redu Serbian Youth International turnira u badmintonu, koji je okupio preko 500 mladih takmičara iz osamnaest evropskih država. Takmičari Badminton kluba Rejvens KG Aleksandar Jovičić i Igor Jovanović ispunili su očekivanja osvojivši medalje u singl i dubl konkurenciji na turniru mlađih uzrasta (do 15 godina starosti).

Aleksandar Jovičić je u singl konkurenciji osvojio srebrnu medalju, pošto je u finalu poražen od Viktora Petrovića sa 0:2 (13:21, 18:21). Prethodno je Jovičić ostvario dve pobede protiv takmičara iz Rumunije i sa Kipra u grupnoj fazi, zatim je u osmini finala bio bolji od Miloša Dmitrovića (2:0), u četvrtfinalu je savladao Ukrajinca Mihaila Višnevija (2:0), da bi u polufinalu slavio i protiv Grka Teodorosa Papadopulosa sa 2:1.

U dubl konkurenciji, Jovičić je zajedno sa Igorom Jovanovićem uspeo da dogura do polufinala, gde su ih posle velike borbe zaustavili Ukrajinci Mihail Višnevi i Jehor Leontiev – 1:2 (18:21, 21:15, 15:21). Na kraju su se morali zadovoljiti osvajanjem bronzane medalje, što je svakako veliki uspeh.

Ukupno, srpski takmičari osvojili su 22 medalje na ovom takmičenju – sedam u starijem uzrastu (do 17 godina) i petnaest u mlađim uzrasnim kategorijama (do 15 godina). Pojedinačno naš najuspešniji takmičar bio je Mihajlo Tomić, koji se čak tri puta peo na pobedničko postolje.

Turnire u Novom Sadu uspešno su organizovali Badminton savez Srbije, Badminton savez Vojvodine i Badminton klub Novi Sad, pod pokroviteljstvom i uz punu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Grada Novog Sada, Turističke organizacije Srbije i Turističke organizacije Novog Sada, kompanija Tin šped, Kvas, Eurobank, Integraltechnic, Zlatiborac, Minaqua, Boreas Travel i Koka Plus.

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *