Jovičiću zlato na juniorskom Kupu Srbije

Kategorija: Badminton
Facebooktwitteryoutubemail

Juniorski Kup Srbije u badmintonu održan je u nedelju, 4. novembra u kruševačkoj Hali sportova, uz učešće preko pedeset takmičara iz devet srpskih klubova. Badminton klub Ravens KG predstavljalo je devet takmičara, među kojima je najuspešniji bio Aleksandar Jovičić, koji je u konkurenciji dečaka do 15 godina starosti nadmoćno osvojio prvo mesto.

Jovičić je u velikom finalu bio bolji od reprezentativnog kolege Viktora Petrovića sa 2:0 (21:10, 21:19).

Pored Jovičića, medaljama u singlu okitili su se još i Stefan Maksimović (bronza u konkurenciji dečaka do 11 godina) i Luka Milić (srebro u konkurenciji dečaka do 17 godina starosti).

Članovi Badminton kluba Ravens KG

U ženskom dublu za takmičarke do 17 godina starosti Minja Milovanović i Jana Nedeljković osvojile su srebrnu medalju nakon što su u finalu poražene od članica kruševačkih Zmajeva Sare Lončar i Marije Sudimac.

Relji Miliću i Stefanu Maksimoviću pripala je bronza u muškom dublu do 13 godina starosti, baš kao i Luki Miliću u tandemu Stefanom Mijatovićem iz Pančeva kada su u pitanju takmičari do 17 godina starosti.

Ovde napomenimo i to da je Igor Jovanović pružio sjajan otpor finalisti Viktoru Petroviću u singlu dečaka do 15 godina, dok su Lana Dramićanin i Petra Gordić pokazale da su značajno napredovale i nastup na ovom takmičenju predstavljaće im dragoceno iskustvo za naredne turnire.

Ekipno najuspešniji su bili kruševački Zmajevi sa devet osvojenih medalja, dok su Kragujevčani u generalnom plasmanu završili na četvrtom mestu.

Foto: BK Ravens KG

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *