Juniorska reprezentativka pojačala Radnički 1964

Kategorija: Rukomet
Facebooktwitteryoutubemail

Ženski rukometni klub Radnički 1964 angažovao je i treće pojačanje u ovom prelaznom roku. Nakon Anđele Vasić i Marije Todorović, dres kragujevačkog kluba zadužila je i juniorska reprezentativka Srbije, devetnaestogodišnja Ajlin Bjelak.

Ova mlada rukometašica igra na poziciji pivota i rukometom se bavi od svoje trinaeste godine. Prošla je sve selekcije ŽRK Prijepolje i ovog leta je nakon punih šest godina rešila da promeni sredinu. Razlog za to je i činjenica da je Ajlin upisala prvu godinu studija na Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu, smer farmacija.

– Poziv čelnika RK Radnički 1964 me je jako obradovao i rado sam ga prihvatila. Pošto sam školovanjem vezana za Kragujevac, trenirala sam sa njima i vidim sebe u klubu i ekipi. Smatram da će mi potez koji sam povukla biti nadgradnja u nastavku karijere, da ću značajno napredovati, naučiti ono što nisam znala i usavršiti ono što znam. Radnički je veliko ime i ponosna sam što karijeru nastavljam u takvom klubu, a raduje me i činjenica da ću sarađivati sa ekipom kvalitetnih ljudi – prve su reči Ajlin Bjelak po potpisivanju četvrogodišnjeg ugovora sa kragujevačkim klubom.

O igračkim kvalitetima novog pojačanja govorila je Marija Lojpur, sportska direktorka ŽRK Radnički 1964.

– Činjenica je da smo bili u deficitu na mestu pivota, koje smo znatno pojačali dovođenjem juniorske reprezentativke Ajlin Bjelak, a koja će u saradnji sa već pristiglom Marijom Todorović predstavljati udarnu pesnicu. Uz vrhunske odbrambene kvalitete, Ajlin je prepoznatljiva po odličnoj tehnici sa loptom i stvaranju prostora za sebe i bekovsku liniju. Dovođenje prvog strelca lige nam daje nadu da uz par iskusnijih igračica vratimo kragujevački rukomet u sam vrh. – ističe Lojpurova.

Foto: RK Radnički 1964

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *