Karatisti Juniora najuspešniji na međunarodnom turniru „Zlatni pojas Čačka“

Kategorija: Karate

Četrdeset sedmi po redu međunarodni karate turnir za mlađe uzraste „Zlatni pojas Čačka“ održan je minulog vikenda, uz učešće preko hiljadu takmičara iz 131 kluba. Veliki uspeh ostvario je Karate klub Junior iz Kragujevca, kome je pripalo prvo mesto u generalnom plasmanu kada su u pitanju borbe.

Ovo je svakako izuzetan uspeh za ovaj klub, predvođen trenerom Veljkom Smolovićem, koji u prilično skromnim uslovima uspeva da postiže vrhunske rezultate. Karatisti Juniora su u borbama na ovom turniru osvojili ukupno osamnaest medalja, od toga pet zlatnih, šest srebrnih i sedam bronzanih odličja.

Zlatnim medaljama okitili su se Sofija Tmušić, Andrija Gojak, Mihajlo Radojković i Sara Tomić. Vredi pomenuti i ostale osvajače medalja srebrnog i bronzanog sjaja, poput Katarine Simić, Jane Đoković, Vojina Živković, Alekse Marčetića, Dušana Trajkovića, Milice Đorđević i Mije Đuričića.

Inače, ovaj turnir bio je bodovnog karaktera za učešće na Balkanskom prvenstvu za mlađe uzraste, koje se održava u Beogradu od 27. do 29. aprila. Na osnovu rezultata iz Čačka, čak devet takmičara Juniora konkuriše za nacionalni tim na predstojećoj Balkanijadi.

Narednog vikenda na istom mestu održaće se turnir starijih uzrasta, gde će kragujevački klub takođe imati svoje predstavnike.

DVA ZLATA ZA LIDIJU VUKIĆEVIĆ

Pored mlađih kategorija, značajan uspeh ostvarili su i takmičari starijih uzrasta (kadeti, juniori i seniori), koji su učestvovali na Kupu Karate saveza uže Srbije, održanom takođe u Čačku.

U konkurenciji 320 takmičara iz pedesetak klubova, karatisti Juniora osvojili su četiri zlatne, i isto toliko srebrnih i bronzanih medalja.

Lidija Vukićević bila je najuspešnija sa dva osvojena zlata u konkurenciji mlađih i starijih seniorki, a najsjajnijom medaljom sa ovog takmičenja mogu se podičiti i Nikola Maslak i Julija Savić.

Ukupno deset takmičara KK Junior steklo je pravo učešća na završnom turniru Kupa Srbije, koji bi prema kalendaru Karate federacije Srbije trebao da bude održan 2. juna.
Na Kupu Karate saveza uže Srbije učestvovali su i takmičari Karate kluba Zastava, koji su osvojili dve medalje. Nenadu Stojanoviću pripalo je srebro, a Janku Jovanoviću bronza.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *