Košarkaši Foke na državnom finalu regionalnog turnira „Basket 4 Kids“

Kategorija: Košarka
Facebooktwitteryoutubemail

U Čačku je minulog vikenda održan jedan u nizu kvalifikacionih košarkaških turnira za pionire (do 13 godina starosti) u okviru regionalnog projekta „Basket 4 Kids“, koji je pokrenula televizija Sport klub. Učestovalo je ukupno šest ekipa, a prvo mesto osvojili su košarkaši kragujevačke Foke, koji su ujedno obezbedili i plasman na državno finale 23. marta u Kragujevcu.

Pored košarkaša Foke na kvalifikacionom turniru u Čačku nastupili su još i Play iz Kraljeva, Sloga iz Požege, Play Off iz Užica, čačanski Borac i domaćin turnira, ekipa Mladosti. Kragujevčani su u grupnoj fazi savladali Slogu sa 87:19 i Borac rezultatom 39:31, a potom su u finalu bili bolji od domaće Mladosti – 60:19.

Košarkaši Foke će zajedno sa pobednicima preostala tri kvalifikaciona turnira, koji se održavaju u Bečeju, Novoj Varoši i Nišu, učestvovati na velikom državnom finalu u Kragujevcu 23. marta. Pobednik tog turnira stiče pravo igranja na Final 10 u Beogradu, koji će okupiti najbolje ekipe iz svih zemalja bivše Jugoslavije.

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *