Košarkašice KŽKK Radnički ponovo „sparinguju“ sa Amerikankama

Kategorija: Košarka
Facebooktwitteryoutubemail

Drugu godinu zaredom košarkašice KŽKK Radnički boraviće u Italiji, gde će odmeriti snage sa jednom američkom koledž ekipom. Ovaj put u pitanju je selekcija univerziteta Fresno, a utakmica je na programu 6. avgusta od 20 časova u italijanskom gradiću Sarono, nadomak Milana.

Kragujevačke košarkašice su i prošlog leta boravile u Italiji, u Montekatini termama, gde su odigrale dve prijateljske utakmice sa selekcijom Indiana Hoosiersa.

U odnosu na prošlu godinu, za KŽKK Radnički sada neće moći da nastupe igračice koje nisu barem prva godina fakulteta. U skladu sa tim, ekspediciju kragujevačkog kluba za ovu priliku pojačale su iskusna Nataša Bučevac iz Mileševke, Aleksandra Jovanović iz Šapca i Anja Spasojević, članica ŽKK Žabac.

– I ove godine naš klub pozvan je da igra protiv jedne američke koledž ekipe iz prve divizije. Potrudićemo se da odradimo bolji posao nego prošle godine i da predstavimo naš klub i grad u što boljem svetlu, kako bi se ova kvalitetna saradnja nastavila i u budućem periodu.
Želio bih da se zahvalim Mići Živanoviću i Đuzepe Zukoniju, kao i agenciji „Sport events“, koja nam je omogućila ovaj put o trošku američkog univerziteta. – kaže pomoćni trener KŽKK Radnički Nikola Despotović, koji će predvoditi ekspediciju kragujevačkog kluba.

Kragujevačke košarkašice boraviće u Italiji od 5. do 7. avgusta, a pripreme za novu takmičarsku sezonu započeće polovinom avgusta.

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *