Košarkašice Šumadije dočekuju ekipu Radivoja Koraća (subota, 16.30h)

Kategorija: Košarka
Facebooktwitteryoutubemail

Košarkašice kragujevačke Šumadije ugostiće u subotu, 13. januara od 16.30 časova u hali „Gordana Goca Bogojević“ ekipu Radivoja Koraća, u okviru 13. kola Prve ženske lige Srbije. Kragujevčanke u ovaj susret ulaze dodatno oslabljene, budući da su klub u međuvremenu napustile Sara Raičević i Dragana Petričić.

Šumadija je porazom u Subotici od Spartaka značajno umanjila šanse za opstanak u Prvoj ženskoj ligi Srbije. Bio je to još jedan ubedljiv poraz i novi šamar za kragujevački tim, koji je primio preko hiljadu poena u dosadašnjih dvanaest kola.

Evidentno je da Šumadija nema roster kadar da se nosi sa znatno kvalitetnijim protivničkim ekipama. Da stvari budu tragičnije, umesto da se pojačava, tim Šumadije nastavlja da se osipa, pošto su klub nedavno napustile Sara Raičević i Dragana Petričić. Čini se da je ovaj klub ostavljen na cedilu, bez finansijske potpore i mogućnosti da ojača postojeći igrački kadar kako bi sačuvao status prvoligaša.

Susret sa Radivojem Koraćem je još jedan u nizu u kome Kragujevčanke imaju ulogu autsajdera. Prvi ovosezonski okršaj ove dve ekipe jasno je pokazao razliku u kvalitetu, budući da je ekipa Koraća slavila sa 93:63.

Jedina šansa jeste da među Šumadinkama proradi onaj čuveni srpski inat, koji bi ih naterao da prevaziđu svoje realne mogućnosti i prirede iznenađenje. Uostalom, imaju dovoljno razloga za to…

M. P
Foto: ŽKK Šumadija

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *