Kragujevac dobio nove licencirane trenere

Kategorija: Fudbal
Facebooktwitteryoutubemail

Novi kragujevački licencirani treneri sa Daliborom Jekićem, potpredsednikom FGKG

Na maloj svečanosti u Fudbalskom savezu grada Kragujevca, danas su uručeni certifikati trenerima, čije je troškove edukacije finansijski pomogao i FSGKG. Kragujevac je dobio petnaest novih trenera sa „C“ početnom nacionalnom licencom, koji mogu da vode ekipe od mlađih elekcija do seniora Prve gradske lige.

Licenciranje inače obavlja Centar za edukaciju trenera Fudbalskog saveza Srbije, na čelu sa direktorom dr. Aleksandrom Jankovićem. Edukacija je organizovana po fudbalskim regionima. Za ovaj posao u Fudbalskom savezu Zapadne Srbije bio je zadužen Kragujevčanin Goran Ćurčić, inače trener sa „B“ UEFA licencom, koji je vodio mlađe selekcije Radničkog 1923 i seniorski tim Šumadije 1903, sada na funkciji sekretara trenerske organizacije Fudbalskog saveza Zapadne Srbije, a zaposlen je u Fudbalskom savezu grada Kragujevca.

Ideja je bila da klubovi koji nemaju trenere, prevashodno u seoskim sredinama, na ovaj način dobiju edukovane ljude, koji će raditi sa ekipama mlađih selekcija do seniora Prve gradske lige. Na području zapadne Srbije za seminar, koji se sastojao od 32 časa podeljena u četiri nastavna dana kroz module i završno testiranje, prijavilo se 27 kandidata, od kojih je 15 iz Kragujevca. Za 11 kandidata, koje su predložili klubovi, polovinu troškova, ili po 10.000 dinara, subvencionirao je Fudbalski savez grada Kragujevca. Ovim seminarom kroz koji su prošli novi treneri omogućeno je da su sada svi kragujevački klubovi pokriveni edukovanim trenerima.

U planu je da od 22. oktobra krene i seminar za edukaciju trenera za „B“ UEFA licencu, koja će po novom pravilniku biti obavezna za sve mlađe selekcije – rekao je za KG sport.info Goran Ćurčić.

Grupu novih licenciranih trenera danas je pozdravio Dalibor Jekić, potpredsednik FSGKG, uručio im certifikate FSS i tom prilikom rekao:

Od vas očekujemo da date pun doprinos u radu sa mlađim selekcijama i seniorskim ekipama i omogućite da i oni klubovi koji nisu imali licencirane trenere budu sada pokriveni. Mi smo pomogli vašu edukaciju, što u prethodnom periodu nije bio slučaj. Nadam se da ćete nastaviti da se i dalje usavršavate, jer je ovo prva stepenica na koju ste zakoračili. Želim vam da imate uspešne trenerske karijere – rekao je Jekić.

Dalibor Jekić je uručio certifikat nacionalne licence i Zlatku Sefanoviću, koji sada igra za Bagremar

Certifikati su uručeni danas šestorici novih trenera, među kojima su uglavnom iskusni fudbaleri, od kojih neki još uvek aktivno igraju u klubovima. Među njima su Zlatko Stefanović, Uglješa Okiljević, Saša Stojanov i drugi.

Jedan od njih je i Igor Aćimović (41), koji je igrao za Radnički iz Kragujevca, Kolubaru iz Lazarevca, Radnički iz Svilajnca, Zastavu i Šumadiju 1903.

Znanje koje sam stekao ovom edukacijom za licencu meni lično mnogo znači i omogućiće mi da ga prenesem na mlađe selekcije koje pripremam da budu pravi fudbaleri i pre svega dobri ljudi. Sada sam orijentisan na rad sa mladima u FK „Vašarište“ , a kasnije možda i sa seniorima i sa „B“ licencom.

Igor Aćimović (u sredini) sa Zlatkom Stefanovićem i Sašom Stojanovim

Mnogo nam je koristilo ono što smo čuli na seminaru od iskusnih trenera Voje Milosavljevića, Gorana Ćurčića i Predraga Stojanovića – ocenio je Aćimović.

Tekst i foto: M. Jovičić

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *