Kragujevački kuglaši bronzani na prvenstvu Srbije u tandemima

Kategorija: Kuglanje
Facebooktwitteryoutubemail

U Kljajićevu je proteklog vikenda održano treće po redu prvenstvo Srbije u kuglanju za tandeme, na kome su članovi Kuglaškog kluba Kragujevac Dragoslav Vuksanović i Darko Marković osvojili bronzanu medalju.

Tandem kragujevačkih kuglaša je prvu fazu takmičenja okončao na osmoj poziciji, a zatim je u četvrtfinalu uspeo da eliminiše tandem iz Petrovaradina Laslo Varga-Boris Keregđarto. U borbi za finale, kragujevački kuglaši pretrpeli su tesan poraz od tandema Zdravko Kresović-Dragan Gajin iz Vojvodine, koji su na kraju osvojili zlatnu medalju.

Napomenimo i to da su Vuksanović i Marković najtrofejniji tandem od kada je ova disciplina uvedena u kalendar Kuglaškog saveza Srbije. Od šest mogućih, kragujevački tandem osvojio je pet medalja, od toga dve zlatne i tri bronzane. Takođe, Vuksanović i Marković ušli su u anale kao prvi pobednici u ovoj disciplini na teritoriji Srbije.

Inače, na prvenstvu u Kljajićevu nadmetala su se i dva tandema Pak Prometa, ali bez zapaženijih rezultata. Milan Jovanović i Miodrag Pešikan osvojili su dvanaesto, a Stojadin Petković i Miladin Vuksanović četrnaesto mesto.

Foto: KK Kragujevac

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *