Kragujevački strelci brane boje Srbije na Evropskom prvenstvu u Osijeku

Kategorija: Streljaštvo
Facebooktwitteryoutubemail

Nadmetanjem juniora vazdušnom puškom i pištoljem, danas je u Osijeku zvanično otpočelo Evropsko prvenstvo vazdušnim oružjem, koje će trajati do 24. marta. Našu zemlju će reprezentovati 22 takmičara, među kojima su i članovi kragujevačkog „Čika Mate“, juniorka Teodora Vukojević i senior Milutin Stefanović, koji će u gađanju vazdušnom puškom pokušati da ostvare što je moguće bolji plasman.

Aktuelna juniorska i seniorska šampionka Srbije u disciplini vazdušna puška Teodora Vukojević po prvi put će braniti boje Srbije na jednom ovako velikom takmičenju. Vukojevićeva je danas imala svoje „vatreno krštenje“ i malo joj je nedostajalo da se u nadmetanju juniorki vazdušnom puškom plasira u finale. Na kraju je zauzela 27. mesto u pojedinačnom plasmanu, dok je ekipno naša posada završila na 13. poziciji.

Nakon što je „probila led“, Teodori će sigurno biti lakše u nastavku prvenstva, posebno sutra, kada će u tandemu sa Aleksom Mitrovićem nastupiti u takmičenju juniorskih mikseva puškom.

Za razliku od Teodore Vukojević, za Milutina Stefanovića će Evropsko prvenstvo u Osijeku predstavljati još jedno u nizu velikih takmičenja na kome će reprezentovati svoju državu. Stefanović je u dosadašnjoj karijeri već osvajao medalje na najvećim evropskim smotrama i to one najvećeg sjaja. U tandemu sa Andreom Arsović, Stefanović je tri godine zaredom suvereno vladao Evropom u nadmetanju mikseva vazdušnom puškom, sve do prošle godine, kada je njihovu dominaciju, nadamo se samo nakratko, u Đeru prekinuo ruski par Darija Vdovna i Vladimir Maslenjikov.

Pored tri zlatne i jedne srebrne medalje u miksu, naš trofejni strelac u svojoj riznici sa evropskih prvenstva ima još i srebro u ekipnoj konkurenciji puškom, osvojeno u Mariboru pre dve godine.

Od Stefanovića se očekuje da i u Osijeku bude među glavnim kandidatima za osvajanje medalje u našem nacionalnom timu. Kako takmičenja u seniorskoj konkurenciji startuju u četvrtak, 21. marta, Stefanović će put Osijeka krenuti sutra.

Interesantno je napomenuti i to da je SK „Čika Mata“ mogao da ima još jednog predstavnika u Osijeku, ali je u poslednjem trenutku selektor juniorske reprezentacije Dragan Donević odlučio da umesto Bogdana Jovanovića u nacionalni tim uvrsti Veljka Ilića iz SD „Smederevo“.

SRBIJA NA EP U OSIJEKU

Seniorke, pištolj: Zorana Arunović (Olimpik 011), Bobana Momčilović Veličković (Bor 030), Jasmina Milovanović (Smederevo).

Seniorke, puška: Andrea Arsović (Partizan), Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790), Marija Malić (Jedinstvo).

Seniori, pištolj: Dimitrije Grgić (Akademac), Damir Mikec (Policajac), Duško Petrov („Aleksa Dejović“).

Seniori, puška: Milutin Stefanović („Čika Mata“), Milenko Sebić (Crvena zvezda), Lazar Kovačević (Jagodina 92).

Juniorke, pištolj: Katarina Maricki (Novi Sad 1790), Jelena Todorović („Aleksa Dejović“), Teodora Simić (Crvena zvezda).

Juniorke, puška: Kristina Lazarević (Novi Beograd – Ušće), Teodora Vukojević („Čika Mata“), Marija Kolarević (Jedinstvo).

Juniori, pištolj: Stefan Todorović (Kolubara).

Juniori, puška: Aleksa Mitrović (Novi Beograd – Ušće),Đorđe Savić (Oko sokolovo), Veljko Ilić (Smederevo).

Foto: SK „Čika Mata“

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *