Kragujevački zonaši očekuju bodove

Kategorija: Fudbal

Fudbaleri Sušice u prethodnoj sezoni su pobedili na svom terenu ekipu iz Kovača sa 2:1

Ovog vikenda od 13 časova igraju se utakmice pretposlednjeg kola jesenjeg dela prvenstva u Zoni Morava. U 14. kolu Slavija dočekuje Dragačevo iz Guče, Arsenal je domaćin Karađorđu iz Ribnice, a Sušica gostuje u Kovačima kod Kraljeva i igra sa Radničkim.

Posle lošeg bilansa u proteklom kolu fudbaleri kragujevačkih zonaša sutra imaju šanu da poprave bodovni saldo. Sušičani su kod kuće izgubili od Takova iz Gornjeg Milanovca (0:4), Slavija je poražena u Kraljevu od Sloge (1:4), a Arsenal je izgubio bodove u Raškoj minimalnim rezultatom (0:1).

Bresničani dočekuju Dragačevo sa kojim imaju isti broj bodova (12) i dele 10. i 11. mesto. Ekipa trenera Vladice Radovanovića uz podršku domaćih navijača ima šanse da uknjiži nove bodove i zameni mesto sa Gučanima, koji su ostavili bodove i u Sušici u ovoj poluezoni.

Arsenal je na poslednjem mestu sa pet bodova, a u prethodnom susretu na svom terenu pobedio je Sušicu sa 2:1 i želi da održi priključak sa ekipama koje se bore za opstanak u ligi. Sutra izabranici Željka Buzića dočekuju ekipu Karađorđa iz Ribnice, koja zauzima osmo mesto sa dvadeset osvojenih bodova. I pored toga što Arsenal ima tim za bolji plasman od trenutnog, mora da pruži svoj maksimum na terenu kako bi savladao Ribničane.

Sušičani su u zadnjih nekoliko kola neplanirano izgubili neke bodove i kod kuće i u gostima, pa je prilika sutra da se iskupe za promašaje. Odlaze u goste Radničkom u Kovače kod Kraljeva sa ambicijom da prekinu slabu seriju. To neće biti lako, jer je Radnički pokazao u prošlom kolu da na svom terenu terenu može da pobedi. Zbog toga će fudbaleri Sušice morati dobro da oznoje dreove da bi se kući vratili bez poraza.

U ostalim susretima 14. kola Zone “Morava” sastaju se: Mladost – Goč, Ovčar – Orlovac, Trepča – Jošanica, Sloga (KV) – Sloboda (Č),  Takovo – Bane. Sve utakmice ovog kola počinju u 13 časova.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *