Kuglaši Kragujevca briljirali na Memorijalu „Ivana Marković“

Kategorija: Kuglanje

Aleksandar Milinković, pobednik ovogodišnjeg Memorijala

U kuglani Druge kragujevačke gimnazije održan je peti memorijalni turnir u znak sećanja na Ivanu Marković, kuglašicu nekadašnjeg Kuglaškog kluba „Šumarice“ iz Kragujevca. U muškoj konkurenciji trijumfovao je kuglaš „Kragujevca“ Aleksandar Milinković, dok je kod dama najbolja bila Ljiljana Kandić iz beogradskog „Singidunuma“.

Milinković je osvojio prvo mesto sa 649 oborenih čunjeva, ostavivši iza sebe svoje klupske kolege Vladu Đorđevića sa 618 i Dragoslava Vuksanovića sa 612 oborenih čunjeva.

Kod dama, Ljiljana Kandić je odbranila titulu osvojenu prošle godine sa rezultatom od 554 oborena čunja. Iza nje završile su Tatjana Rujević (Toplifikacija) i Ena Grubor (Singidunum).

Ljiljana Kandić drugu godinu zaredom najbolja kod kuglašica

U konkurenciji rekreativaca (dva puta, 30 hitaca u pune) prvo mesto osvojio je Dejan Stojanović (SC Mladost) sa 334 čunja, dok je kod rekreativki trijumfovala Dragana Rosić iz kragujevačke „Energetike“ sa 331 čunjem.

U takmičenju slepih i slabovidih (B- 2) – 60 kugli u pune, Nada Vuksanović (SUK Mladost, Kragujevac) srušila je 223 čunja.

Turnir je organizovan od strane predanih kragujevačkih kuglaških radnika. U Organizacionom odboru našli su se Siniša Stević, Dejan Milosavljević, Dragoslav Vuksanović i Slavoljub Bošković.

Organziciju su pomogli i donatori iz Samostalnog sindikata „Energetika“ d.o.o, Samostalnog sindikata „Zastava-oružje“, „Energetike“ d.o.o. (svi iz Kragujevca), ISOPLUS Beograd i Key4S, a turnir su podržali i Kuglaški savez grada Kragujevca i Sportski centar „Mladost“ iz Kragujevca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *