Luka Radović pobednik sedmog prvenstva Šumadije u ubrzanom šahu

Kategorija: Šah
Facebooktwitteryoutubemail

Sedmo po redu prvenstvo Šumadije u ubrzanom šahu održano je u nedelju, 3. decembra u prostorijama Šahovskog kluba Radnički u Kragujevcu. Trijumfovao je Luka Radović ispred Nikole Radovanovića i Milana Rihterovića.

Mladi Radović je dobio pet partija, a remizirao je dve, i to protiv internacionalnih majstora Zorana Novoselskog i Nikole Radovanovića, što mu je bilo dovoljno da sa šest osvojenih poena osvoji prvo mesto.

Nikola Radovanović završio je kao drugoplasirani, sa pola poena manje u odnosu na Radovića, dok je treće mesto pripalo FIDE majstoru Milanu Rihteroviću sa pet osvojenih poena.

Na prvenstvu se igralo prema FIDE pravilima za ubrzani šah, po Švajcarskom sistemu i uz kompjutersko parovanje. Pobedniku je pored spacijalnog pehara i medalje pripala i novčana nagrada od 5.000 dinara.

NOVOGODIŠNJI REJTING TURNIR

Šahovski savez Šumadije organizuje Novogodišnji rejting turnir u periodu od 15. do 24. decembra u prostorijama Šahovskog kluba Radnički. Na turniru se može osvojiti zvanje majstorskog kandidata, kao i neka od kategorija.

Turnir će se igrati po pravilima FIDE, 9. kola, Švajcarski sistem, uz kompjutersko parovanje. Prijave je moguće izvršiti do 15. decembra, i to do 18 časova i 30 minuta, a učesnici su dužni da obezbede opremu za igru.

Upisnina za učešće na turniru iznosi 700 dinara, a za igrače (rođene 2001 godine i mlađe) 500 dinara.

Organizator je za najuspešnije takmičare obezbedio sledeći nagradni fond:

1. mesto 3.000 dinara + pehar + medalja
2. mesto 2.000 dinara + medalja
3. mesto 1.000 dinara + medalja

Za najuspešnijeg nenagrađenog mladog igrača predviđena je specijalna nagrada od 1.000 dinara.

Foto: ŠSŠ

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *