Medalje za Sariće na President kupu

Kategorija: Rvanje
Facebooktwitteryoutubemail

U organizaciji Rvačkog kluba Crvena zvezda proteklog vikenda je u Beogradu održan peti po redu međunarodni rvački turnir „President kup“, koji je okupio preko 250 mladih takmičara iz četrnaest država. Na ovom renomiranom turniru učestvovali su i takmičari Rvačkog kluba Kragujevac, Mihajlo i Sara Sarić, koji su se okitili medaljama.

Mihajlo Sarić osvojio je srebrnu medalju u konkurenciji pionira do 13 godina starosti, pošto je u finalnoj borbi poražen od Ukrajinca Pavla Baranova. Mladi rvač Kragujevca, koji se nedavno okitio i zlatnom medaljom na pionirskom prvenstvu Srbije, još jednom je pokazao izuzetan potencijal, tako da od njega treba očekivati dobre rezultate i u budućnosti.

Bronzanom medaljom okitila se Mihajlova sestra Sara u konkurenciji pionirki do 13 godina starosti.

Ovome dodajmo i informaciju da je za najboljeg sudiju na turniru proglašen Zoran Sinđić iz Kragujevca.

Inače, ovogodišnje izdanje „President kupa“ poklopilo se sa održavanjem trećeg kola Evrolige za pionire do 15 godina starosti, što je doprinelo tome da se na turniru okupe najbolji evropski borci ovog uzrasta, pa je publika mogla da uživa u izuzetno kvalitetnim borbama.

Ekipno najuspešnija bila je selekcija Rvačkog saveza Beograda, sastavljena od rvača iz svih beogradskih klubova.

Epitet najboljeg takmičara turnira pripao je Krasimiru Ognjenovu, dok je za najbolju takmičarku proglašena Olgica Kočeva. Priznanja za najatraktivnije tehničare otišla su u ruke Borislava Kirilova i Viktorije Bojanove, a za najbolje domaće takmičare Šemsi Todorović i Andriji Lubardi.

SIMOVIĆU BRONZA U SUBOTICI

Još jedan rvač Kragujevca Nikola Simović bio je izuzetno uspešan ovog vikenda, pošto je osvojio bronzanu medalju na međunarodnom kadetskom turniru „Refik Memišević Brale“ u Subotici.

Turnir je okupio osamdeset takmičara iz deset zemalja, a Srbiju je predstavljalo petnaest rvača, među kojima i Nikola Simović. U ekipnom plasmanu naša selekcija zauzela je treće mesto iza Rumunije i Češke.

Foto: N. Sarić

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *