Međunarodni badminton kamp „Girls Project“ i ove godine u Kragujevcu

Kategorija: Badminton
Facebooktwitteryoutubemail

Osmi po redu međunarodni badminton kamp za devojčice do 15 godina starosti pod nazivom Girls Project – Serbia 2018″ biće održan u kragujevačkoj hali „Jezero“, u periodu od 5. do 10. avgusta. Očekuje se učešće preko 25 najtalentovanijih igračica i trenera iz većeg broja evropskih zemalja.

Ovaj projekat realizuje se u okviru regionalnog razvojnog projekta Evropske badminton konfederacije, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Badminton saveza Srbije i Grada Kragujevca. Glavni organizator je Badminton klub Ravens KG iz Kragujevca, a organizaciju su podržali i “Stefan d.o.o”, “Tomex catering”, SC „Mladost“, “Prizma” i projekat “Zdravo leto u Kragujevcu”.

Srbiju će na ovogodišnjem kampu predstavljati takmičarke Anđela Vitman, Sanja Perić, Nina Bogdanović i Čarna Mihajlović, kao i treneri Marija Bulatović i Andreja Todorović. Glavni trener biće Tina Ridl iz Austrije i njeni prvi asistenti Debi Linč iz Danske i Korina Dan iz Rumunije, koje će polaznicama kampa pokušati da prenesu svoje znanje i bogato igračko iskustvo.

– Poput prethodnih, i ove godine međunarodni trening kamp u Kragujevcu krasiće izuzetno bogat socijalni program koji doprinosi uspostavljanju novih prijateljstava između budućih rivalki na terenima kao i produbljivanju saradnje našeg nacionalnog saveza sa ostalim zemljama učesnicama. – izjavio je za sajt Badminton saveza Srbije Andreja Todorović, osnivač i prvi čovek BK Ravens KG.

Foto: Badminton savez Srbije

 

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *