Mihajlo Sarić pionirski prvak Srbije u rvanju

Kategorija: Rvanje
Facebooktwitteryoutubemail

Član Rvačkog kluba Kragujevac Mihajlo Sarić okitio se zlatnom medaljom na pionirskom prvenstvu Srbije (do 13 godina starosti) u rvanju grčko-rimskim stilom, koje je održano u zrenjaninskoj „Kristalnoj dvorani“, uz učešće preko 114 takmičara iz 21 kluba.

Sarić je u trijumfovao u kategoriji takmičara do 70 kilograma, pošto je u finalnoj borbi bio bolji od Danila Pavlice iz beogradske Crvene zvezde.

– Konkurencija je bila izuzetno jaka. Dugo sam se pripremao za ovo prvenstvo i na kraju se sav taj trud isplatio. – kaže novi pionirski prvak Srbije, za koga je najveći izazov bila prva borba na prvenstvu:

– Najteži mi je svakako bio prvi meč protiv prošlogodisnjeg prvaka države. Rvao sam dve runde i ostvario pobedu na bodove rezultatom 11:8. – dodaje Mihajlo.

Zlato na pionirskom prvenstvu Srbije biće svakako značajan podsticaj za dalju karijeru ovog perspektivnog momka.

– Ovo mi je svakako veliki podstrek za dalji tok karijere. Sada ću još više trenirati i nadam se da ću postizati dobre rezultate u budućnosti.

Mihajlove klupske kolege Sava Živadinović i Vojin Simović nisu uspeli da osvoje medalje, ali su generalno ostavili pozitivan utisak.

Ekipno najuspešniji na prvenstvu bili su takmičari Sente sa 175 bodova, ispred Proletera sa 122 i somborskog Sokola sa 120 bodova.

Pre početka turnira minutom ćutanja odata je pošta dvostrukom svetskom šampionu Stevanu Pišti Horvatu, koji je preminuo u ponedeljak, 28. maja u Subotici

Facebooktwitteryoutubemail

Jedan komentar: Mihajlo Sarić pionirski prvak Srbije u rvanju

  1. svaka cast mihajlo

    deljana
    5. juna 2018. at 22:15
    Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *