Mlade rukometašice Radničkog 1964 na završnom turniru prvenstva Srbije

Kategorija: Mlađe kategorije,Rukomet
Facebooktwitteryoutubemail

Mlade rukometašice Radničkog, rođene 2005. godine i mlađe, osigurale su plasman na završni turnir državnog prvenstva u svom godištu.

Kragujevčanke su minulog vikenda osvojile drugo mesto na regionalnom turniru Lige mlađih kategorija u Aranđelovcu, pa su samim tim stekle pravo igranja na završnom turniru. Na taj način ova generacija kragujevačkih rukometašica pridružiće se nešto starijim klupskim koleginicama, koje su još ranije rezervisale mesto na finalnom turniru prvenstva Srbije za devojčice do 14 godina starosti.

– Liga mlađih kategorija je odlična šansa za sve mlade rukometašice da kroz sport prođu i vide mnoge gradove, i što je najbitnije steknu prva prava sportska prijateljstva sa vršnjakinjama iz Kraljeva, Pazara, Čačka, Prijepolja, Aranđelovca, Kruševca… Ovo takmičenje im pruža šansu da već u mlađem uzrastu osete slast pobede, gorčinu poraza, žar borbe, prve navijače… – kaže trener obe selekcije Verko Radosavljević, koji je izuzetno zadovoljan ostvarenim rezultatima u ovoj takmičarskoj sezoni.

– Naše devojčice su ostvarile zapaženu ulogu u obe starosne kategorije. Osim izborenih plasmana na završno prvenstvo Srbije, odličnim pristupom, kako na treningu, tako i na utakmicama, devojčice su, iako jako mlade, poslale jasnu poruku da na njih možemo ozbiljno računati u budućnosti. – dodaje Radosavljević.

Na kraju napomenimo i to da je mlada rukometašica Radničkog 1964 Neda Radević proglašena za najbolju igračicu turnira za 2005. godište.

Foto: R“64 Media Team

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *