Na Šumadija sajmu održan veliki novogodišnji turnir u basketu „tri na tri“

Kategorija: Košarka
Facebooktwitteryoutubemail

U smiraj 2017. godine na kragujevačkom Šumadija sajmu održan je jedan od najvećih turnira u basketu „tri na tri“, pod nazivom 3X3 Still Ballin’ New Year’s Madnes. Učestovalo je šezdesetak ekipa, koje su se nadmetale u deset različitih takmičarskih kategorija na tri terena.

Turnir je u potpunosti opravdao očekivanja organizatora, a i publike koja je mogla da uživa u majstorstvu nekih od najboljih srpskih basketaša.

Najviše pažnje svakako je privuklo takmičenje PRO seniora, gde je trijumf odnela novosadska Detelinara Celtics, koju su predvodili Marko Milaković i Nikola Šućov, momci koji su zajedno sa Filipom Popovićem letos predstavljali Srbiju u Svetskoj univerzitetskoj ligi i osvojili srebro. Drugo mesto pripalo je još jednoj novosadskoj ekipi pod imenom Šibicari, dok je ekipa 3×3 iz Kragujevca završila kao trećeplasirana.

U okviru turnira predstavljena je nova specijalizovana robna marka za basketaše Still Ballin’, dok je u fun zoni bio izložen i pehar sa poslednjeg 3×3 svetskog prvenstva, kao i lopta sa potpisima naših reprezentativaca.

Organizatori su zakazali naredno viđenje krajem 2018. godine, uz želju da ovaj turnir postane tradicionalnog karaktera.

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *