Nastavlja se takmičenje u Kupu Fudbalskog saveza grada Kragujevca

Kategorija: Fudbal,Gradske lige

Finalisti prethodnog takmičenja za Kup FSGKG Radnički 1923 i Vodojaža pre susreta u Grošnici

Utakmicama trećeg kola sutra od 16 časova nastavlja se borba za pehar namenjen pobedniku Kupa Fudbalskog saveza grada Kragujevca, koji je trenutno u vlasništvu bivšeg srpskoligaša Radničkog 1923.

U ovom najmasovnijem fudbalskom nadmetanju u Srbiji, na području grada Kragujevca startovalo je 36 ekipa. U prethodna dva kola pravo da nastave takmičenje izborilo je deset klubova, a od ovog kola njima se priključuju zonaši i srpskoligaš sa Bubnja, ekipa Šumadije 1903.

Među učesnicima Kupa FSGKG nema aktuelnog pobednika Radničkog 1923, koji se kao prvoligaš direktno uključuje u završnicu Kupa Srbije, kao ni eliminisanog finaliste Vodojaže.

Pored srpskoligaša Šumadije 1903 i zonaša Slavije, Sušice i Arsenala, u trećem kolu učestvuje šest gradskih prvoligaša Erdoglija 1931, Ćava, Bagremar, Kutlovo, Šumadija 1934 i Budućnost iz Resnika, drugoligaši Žeželj, Azbest i Divostin, kao i trećeligaš Sloga iz Lužnica.

Sutra će se, verovatno, najžešća borba voditi u Sušici, gde gostuje Ćava. U ostalim utakmicama sastaju se: Azbest – Arsenal, Žeželj – Erdoglija 1931, Bagremar – Kutlovo, Šumadija 1934 – Budućnost (R), Šumadija 1903 – Divostin, a susret Slavija – Sloga (L) odložen je za sredu, 27. septembar.

Sve utakmice trećeg kola Kupa na području Fudbalskog saveza grada Kragujevca počinju u 16 časova.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *