Nikola Maslak vicešampion Balkana

Kategorija: Karate
Facebooktwitteryoutubemail

Mladi karatista kragujevačkog Juniora Nikola Maslak osvojio je dve srebrne medalje na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Dubrovniku. On se najpre okitio srebrom u pojedinačnoj konkureciji kadeta, a potom je isti uspeh ponovio i u ekipnoj konkurenciji, braneći boje reprezentacije Srbije.

Prvog takmičarskog dana Nikola se nadmetao u pojedinačnoj kategoriji kadeta preko 70 kilograma. Od ukupno pet borbi, Maslak je dobio četiri, a jedini poraz je pretrpeo u finalnoj borbi od predstavnika Turske.

Dan kasnije, Maslak je nastupio kao član selekcije Srbije u ekipnoj konkurenciji. Naš nacionalni tim uspeo je da se domogne finala, gde je poražen od reprezentacije Turske.

Tako je Nikola Maslak Balkansko prvenstvo okončao sa dve vicešampionske titule, jednom u pojedinačnoj i jednom ekipnoj konkurenciji.

Karate klub Junior je na ovom prvenstvu imao još jednog predstavnika Juliju Savić, koja se nadmetala u juniorskoj kategoriji. Ona je eliminisana u drugom kolu od takmičarke iz Hrvatske nakon sudijskog glasanja. Za Juliju, koja je na ovom prvenstvu debitovala za nacionalnu selekciju, ovaj nastup svakako predstavlja dragoceno iskustvo i podstrek za dalji rad.

U Karate klubu Junior su prezadovoljni postignutim rezultatima svojih takmičara na ovom prvenstvu, koji su jasan pokazatelj da se u ovom klubu veoma kvalitetno radi sa mladim borcima.

Foto: KK Junior

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *