Novi uspesi kragujevačkih biciklista

Kategorija: Biciklizam
Facebooktwitteryoutubemail

Sara Janković trijumfovala u konkurenciji kadetkinja

U organizaciji Biciklističkog kluba Novi Sad, minulog vikenda je na Petrovaradinskoj tvrđavi održana međunarodna biciklistička trka kategorije C2, na kojoj su se nadmetali takmičari iz sedam zemalja. U isto vreme najbolji srpski biciklisti takmičili su se u okviru petog ovogodišnjeg MTB Kupa Srbije.

Ukupno 112 takmičara iz zemlje i regiona nadmetalo se na isprepletanim stazama novosadske tvrđave. Inače, ova trka se nalazi u zvaničnom kaledaru UCI (Svetske biciklističke unije) i donosi trideset bodova u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju.

Po tri medalje osvojili su takmičari kragujevačkih klubova Radničkog i Ciklemanije. Sara Janković je ostvarila najveći uspeh trijumfom u konkurenciji kadetkinja za šta je nagrađena vrednim poklonima od strane organizatora trke.

Bronzane medalje osvojili su mlađi poletarac Veljko Savković, kadetkinja Marija Jolović i seniorka Jana Jolović iz Ciklemanije, odnosno Aleksandar Marić (masters) i mlađi senior Dušan Kostović iz Radničkog.

Takmičari Ciklemanije (Foto: Facebook)

U ekipnom bodovanju seniori Radničkog zauzeli su treću, a mastersi drugu poziciju.

 – Raduje forma naših takmičara pred nastavak sezone u MTB. Očekuje nas trka u Crnoj Travi 8. jula, zatim Balkansko prvenstvo 14. jula u Rumuniji, kao i trka državnog prvenstva 22. jula u Beogradu. Kada nam se priključi i deo takmičara kojima smo dali jednonedeljnu pauzu nakon uspeha na drumu, sa pravom se nadamo medaljama na predstojećim takmičenjima. Čestitam i kolegama iz Ciklemanije na uspesima, a posebno seniorki Jani Jolović koja sa veliki uspehom studira farmaciju u našem gradu i uporedo beleži dobre rezultate u elitnoj kategoriji. – rekao je prvi čovek Radničkog Aleksandar Marić.

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *