Odbojkaši Radničkog bruse formu za novu takmičarsku sezonu (VIDEO)

Kategorija: Odbojka

Odbojkaši kragujevačkog Radničkog, pod vođstvom novog trenera Bojana Marinkovića, uveliko se pripremaju za start nove takmičarske sezone. Trenira se dva puta dnevno, u hali „Jezero“ i na stadionu „Čika Dača“, a u planu je i odigravanje većeg broja kontrolnih utakmica.

Klub je nakon turbulentnog perioda konačno finansijski stabilizovan uz pomoć Skupštine grada, tako da je sada fokus vraćen isključivo na teren. Na mesto trenera doveden je provereni stručnjak Bojan Marinković, koji se nakon tri godine ponovo vratio u klub u kome je proveo značajan deo svoje karijere, najpre kao igrač, a potom i u ulozi sportskog direktora. Njemu će u budućem radu pomagati Dejan Matić, čovek koji je poslednjih 30 godina deo kluba, kao i kondicioni trener Nikola Pejčinović.

Ekipa je ovoga leta pretrpela minimalne promene u igračkom kadru. Sačuvana je okosnica tima koji je zauzeo šesto mesto u Super ligi prošle sezone, a dovedena su i tri igrača na deficitarnim pozicijama. U pitanju su tehničari Aleksandar Pejčić i Mateja Bobovac, kao i primač servisa Ivan Glavinić, momak koji je ovoga leta bio na meti nekolicine klubova.

Još uvek je rano govoriti o realnim dometima ekipe u nastupajućoj sezoni, budući da tim još uvek nije kompletiran. Traži se još jedan, eventualno dva iskusnija igrača, i od njihovog angažovanja zavisiće i ambicije kluba. Za početak, cilj je naći se među prve četiri ekipe u Super ligi, kako bi se izborilo učešće u nekom od evropskih takmičenja dogodine.

Do početka nove takmičarske sezone, odbojkaši Radničkog će odigrati petnaestak kontrolnih utakmica. U planu je nastup na turnirima u Bosni i Hercegovini i Sloveniji, a tu je svakako i tradicionalni Gigin memorijal početkom oktobra.

Nova sezona u odbojkaškoj Super ligi Srbije startuje polovinom oktobra.

Tekst: M. Pasuljević
Foto: N. Kotlajić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *