Održan drugi Svetosavski turnir u rukometu

Kategorija: Rukomet
Facebooktwitteryoutubemail

Drugu godinu zaredom Rukometni klub Radnički 1964 organizovao je Svetosavski turnir za mlađe kategorije rukometaša i rukometašica. Preko 250 mališana iz gradova širom Srbije nadmetalo se u mini i klasičnom rukometu, a plan je da turnir uskoro dobije i međunarodni karakter.

Na turniru održanom u hali „Jezero“ učesnici su se nadmetali u dve kategorije. Oni najmlađi, rođeni 2008. godine i mlađi, igrali su mini rukomet, dok su se starije generacije, deca rođena 2004. godine i mlađa, oprobale u klasičnom, velikom rukometu.

Detalj sa jedne od utakmica na turniru

Turnir je otvorio Dragan Dragićević, predstavnik kompanije VILLAGER, inače generalnog sponzora RK Radnički 1964, koji je izrazio zadovoljstvo brojnošću učesnika i najavio da će ovaj turnir u dogledno vreme postati i internacionalan:

Dragan Dragićević, predstavnik kompanije VILLAGER, otvorio je ovogodišnji turnir

– Drago mi je da je i pored izuzetno teških vremenskih okolnosti došao veliki broj ekipa, što je dokaz da je rukomet kao sport veoma bitan segment, koji razvija viteški i kolektivni duh kod dece, pozitivan i takmičarski odnos, preko potreban ne samo u sportu, nego i u životu uopšte. To vam govorim iz ličnog iskustva, kao bivši rukometaš. Kragujevac, Radnički i svi mi koji smo tu negde u klubu i oko njega, učinićemo sve prvenstveno da ovaj turnir postane tradicionalan, internacionalan i prepoznatljiv ne samo u okviru Srbije, nego i van granica naše zemlje. – istakao je Dragićević.

Sam turnir protekao je u izuzetnoj sportskoj atmosferi, uz puno zanimljivih utakmica, druženja, radosti zbog pobede i tuge usled poraza.

Najbolje ekipe nagrađene su peharima i medaljama

U mini rukometu najbolje su se pokazale ekipe Kolibrija iz Trnave u ženskoj i Radničkog 1964 u muškoj konkurenciji, dok su u klasičnom rukometu trijumfovali Radnički 1964 (devojke) i ekipa Sloge iz Kraljeva (dečaci).

Najbolje ekipe nagrađene su peharima i medaljama, a novo druženje zakazano je za januar naredne godine.

Grupna fotografija učesnika turnira

Foto: RK Radnički 1964

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *