Održan treći Memorijal „Dragoslav Jakovljević – Babea“

Kategorija: Boks

Na košarkaškom terenu u Velikom parku minulog vikenda održan je treći po redu memorijalni bokserski turnir „Dragoslav Jakovljević – Babea“. Ljubitelji ove plemenite veštine mogli su da uživaju u petnaestak vrhunskih borbi, a sve to zahvaljujući ljudima iz Bokserskog kluba „Lukač“, koji su još jednom izneli sav teret organizacije jednog ovakvog bokserskog spektakla na svojim plećima.

Ovogodišnji Memorijal bio je specifičan po tome što je po prvi put održan na otvorenom. U različitim težinskim, uzrasnim i polnim kategorijama nadmetali su se najkvalitetniji borci iz Šumadije, a epitet najboljeg boksera turnira zasluženo je pripao Dejanu Dašiću, članu Bokserskog kluba „Radnički“.

Miloš Živković (KŠ 037) proglašen je za najboljeg mladog boksera na reviji, a Andra Stojanović iz BK „Lukač“ nagrađen je kao najbolji domaći takmičar. Najborbeniji par činili su Stefan Stanić („Čolaković“ – Beograd) i Boris Matejić („Palmini tigrovi“ – Jagodina).

Priznanje za najbolju bokserku turnira otišlo je u ruke Nevene Rajić iz „Palminih tigrova“, dok je za najperspektivniju takmičarku proglašena Tamara Kenjić iz BK „Lukač“.

Zbog održavanja Evropskog prvenstva za mlade ove godine na reviji nije bilo boksera iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Za naredno izdanje Memorijala „Dragoslav Jakovljević – Babea“ organizatori najavljuju učešće većeg broja inostranih boraca, što dovoljno govori o reputaciji ove revije, koja iz godine u godinu raste kako u pogledu organizacije, tako i u očima publike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *