Održano opštinsko takmičenje osnovaca i srednjoškolaca u malom fudbalu

Kategorija: Mali Fudbal (Futsal)

U periodu od 27. februara do 16. marta održano je opštinsko takmičenje u malom fudbalu za učenike kragujevačkih osnovnih i srednjih škola.

Ovo je bilo najmasovnije takmičenje koje je do sada organizovao Gradski savez školskih sportskih društava Kragujevac. Učestvovalo je ukupno 40 ekipa sa 400 takmičara, odigrana je 91 utakmica i postignuta su 322 gola.

Turnir je igran po liga sistemu, svako sa svakim, i ekipe su bile podeljene u grupe. U završnu fazu takmičenja prolazile su po dve najbolje plasirane ekipe iz svake grupe.

Utakmice prvog dela takmičenja, kao i četvrtfinalni mečevi osnovaca, igrani su u balon sali „Kole petrol“ u Ilinoj vodi, dok su polufinani i finalni mečevi, kao i utakmice za 3. mesto, odigrani na parketu hale „Jezero“.

Pobedničke ekipe u konkurenciji osnovaca

U konkurenciji dečaka-osnovaca učestvovala je 21 ekipa sa 210 igrača. Prvo mesto pripalo je dečacima iz OŠ „Vuk Karadžić“, druga je bila ekipa OŠ „Mirko Jovanović“, a treća OŠ „III kragujevački bataljon.

Titula najboljeg strelca pripala je Stefanu Radisavljeviću iz pobedničke ekipe OŠ „Vuk Karadžić“, koji je postigao 10 golova. Najbolji golman je David Blagojević, takoođe iz OŠ „Vuk Karadžić“, dok je Luka Gačević iz OŠ „Mirko Jovanović“ proglašen za najboljeg igrača u ovoj konkurenciji.

Kada su u pitanju osnovke, u konkurenciji 10 ekipa (100 devojčica) najbolja je bila ekipa OŠ „Moma Stanojlović“. Drugo mesto pripalo je devojčicama iz OŠ „Mirko Jovanović“, a treće OŠ „Vuk Karadžić“.

Epitet najboljeg strelca ponela je Milica Kuburović (OŠ „Dragiša Mihailović) sa 14 postignutih golova. Najbolji golman je Ksenija Milojević (OŠ „Moma Stanojlović“), a najbolja igračica Iva Dedeić iz OŠ „Mirko Jovanović“.

Pobednička ekipa Druge kragujevačke gimnazije

Kod srednjoškolaca učešće je uzelo sedam ekipa, ukupno 70 dečaka. Prvo mesto pripalo je učenicima Druge kragujevačke gimnazije, drugo ekipi Prve tehničke škole, dok su treće mesto zauzeli dečaci iz Ekonomske škole.

Najbolji strelac bio je Vuk Radenković iz Prve tehničke škole sa 6 postignutih golova, za najboljeg golmana izabran je Nemanja Milanović iz Druge kragujevačke gimnazije, a za najboljeg igrača njegov saigrač Andreja Stojčevski.

Po prvi put u Srbiji nastupile su i dva tima srednjoškolki, i to iz Druge kragujevačke gimnazije i Prve tehničke škole. Gimnazijalke su bile uspešnije i zasluženo zauzele prvo mesto.

Za najboljeg strelca proglašena je Natalija Milojković iz Politehničke škole, njena saigračica Nevena Milovanović ponela je epitet najboljeg golmana, dok je za najbolju igračicu izabrana Martina Živković iz Druge kragujevačke gimnazije.

Pobedničke ekipe nagrađane su peharima i medaljama, a najbolji igrači i igračice specijalnim plaketama.

Koordinatori Dragan S. Đorđević i Dušan Đalović
u društvu sudija turnira

Sama organizacija takmičenja bila je na izuzetno visokom nivou. Sve ekipe su imale urednu prijavu, a takmičari odgovarajuće sportske legitimacije sa overenim lekarskim pečatom.

Utakmice su sudile licencirane fudbalske sudije delegirane od strane Fudbalskog saveza grada Kragujevca. Na svakoj utakmici bio je prisutan dežurni lekar, kao i obezbeđenje, a takmičenjem su koordinirali profesori Dragan S. Đorđević i Dušan Đalović.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *