Partizan iz Cerovca kažnjen oduzimanjem devet bodova

Kategorija: Fudbal,Gradske lige
Facebooktwitteryoutubemail

Pred jedan od ranijih susreta Partizana (beli dresovi) i Sušice

Na sednici komesara za takmičenje i disciplinskog sudije FS grada Kragujevca, koja je održana juče, zbog nepravilnog nastupa Vladimira Božinovića za Partizan iz Cerovca ovaj klub je rigorozno kažnjen oduzimanjem bodova, a izrečene su i vremenske zabrane nastupa igrača i vršenja funkcije lica za zastupanje kluba.

U obrazloženju ove odluke, koja je objavljena u službenom biltenu na sajtu FSGKG, navedeno je da je primenjen član 71 Disciplinskog pravilnika FSS (nastup igrača pod sudskom odlukom). Božinović je nepravilno nastupio na utakmici 18. kola Partizan –Borac (D) i ovaj susret, koji je završen nerešeno 3:3, registrovan je službenim rezultatom 3:0 za Drenovčane.

Sporni igrač nastupio je za Cerovčane na još četiri sureta i to u 23. kolu protiv Erdoglije 1931, zatim u Resniku protiv Budućnosti, u Cerovcu sa Slogom iz Desimirovca i Jadranom. Zbog toga je i doneta odluka o kažnjavanju Partizana oduzimanju devet osvojenih bodova u tekućoj sezoni. Primenom istog člana igrač Vladimir Božinović kažnjen je zabranom igranja na svim utakmicama u trajanju od dva meseca.

Kazna je izrečena i ovlašćenom licu za zastupanje cerovačkog kluba Zoranu Božinoviću zabranom rada u fudbalskom sportu od četiri meseca.

Primenom ove odluke, ako ostane pravosnažna, oduzimanjem bodova Partizan bi pao na poslednje mesto i najverovatnije preselio u niži stepen takmičenja Drugu gradsku ligu. Međutim,, ovaj klub ima pravo žalbe Komisiji za molbe i žalbe u roku od osam dana, uz uplatu takse od 8.000 na račun FSGKG.
Treba reći da ovako rigorozna kazna odavno nije izrečena jednom klubu na području Fudbalskog Saveza grada Kragujevca.

Facebooktwitteryoutubemail

2 Komentara: Partizan iz Cerovca kažnjen oduzimanjem devet bodova

 1. Dali je uopste neko informisan koliko ekipa ispada iz lige odnosno koliko upada u Zonu Moravu obzirom da od sledece sezone Prva gradska broji 16 timova?

  Deks
  12. maja 2018. at 00:13
  Odgovori

  • To se nikad ne zna sve dok se ne utvrdi koji tim MORA da ostane u ligi…

   istina
   14. maja 2018. at 22:40
   Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *