Pionirska reprezentativka pojačala Radnički 1964

Kategorija: Rukomet
Facebooktwitteryoutubemail

Ženski rukometni klub Radnički 1964 nastavlja da jača svoje redove, u isto vreme vodeći računa o budućnosti. Tako je dres kragujevačkog kluba zadužila petnaestogodišnja Amina Hasanović, golman pionirske reprezentacije Srbije i bivša članica Prijepolja.

Amina je počela da se bavi rukometom kao desetogodišnjakinja u svom rodnom Priboju, da bi potom prešla u ŽRK Prijepolje za koji je nastupala tri sezone. Kada je stigao poziv da pojača Radnički 1964, Amina nije imala mnogo nedoumica, već je rešila da karijeru nastavi u gradu na Lepenici.

O mladoj Pribojčanki struka Radničkog 1964 ima samo reči hvale. U pitanju je veliki potencijal, neko ko predstavlja budućnost srpskog rukometa.

– Uveren sam da je dovođenjem Amine Hasanović napravljen pun pogodak. Doveli smo pionirsku reprezentativku Srbije koja će nam doneti dosta mirnoće, samopouzdanja i sigurnosti u odbrani. Mislim da je najbitnija stvar da smo uspeli da uparimo nju i Jelenu Pojužinu, koje predstavljaju budućnost ne samo Radničkog, nego i srpskog rukometa. – jasan je Rodoljub Kurandić, trener kragujevačkog tima.

Amina je četvrto pojačanje Radničkog 1964 u ovom prelaznom roku. Prethodno je klub angažovao desnog beka Anđelu Vasić i pivotmenke Ajlin Bjelak i Marija Todorović.

Foto: RK Radnički 1964

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *