Počelo prvenstvo u Drugoj i Trećoj gradskoj ligi

Kategorija: Fudbal,Gradske lige
Facebooktwitteryoutubemail

Ovog vikenda odigrane su utakmice u sve tri gradske lige Kragujevca. Posle dva odigrana kola u Prvoj, juče je počelo takmičenje u Drugoj i Trećoj gradskoj ligi, uglavnom pobedama favorita.

Druga gradska liga statovala je sa 12 klubova. U prvom kolu bodove u gostima osvojila je samo Pobeda iz Beloševca, koja je u Divostinu savladala istoimenu ekipu sa 4:1. Najviše pogodaka postignuto je na Deninom Brdu, gde su Vinogradi DB slavili u duelu sa 21. oktobrom rezultatom 6:3. Tri boda na startu osvojila je i ekipa Bratstva iz Erdeča, inače novajlija u ligi, koja je pobedila Maršić sa 1:0. Podelom bodova i bez golova završeni su susreti Haduk – Košutnjak i Bagremar – Seljak (Cvetojevac).

U najnižem stepenu takmičenja, Trećoj gradskoj ligi, posle plasmana Bratstva i Pobede u viši rang, prvenstvo je počelo sa šest ekipa. Sloga je u Lužnicama deklasirala Borac iz Novog Milanovca sa 7:1, a Dobrača ekipu Kremenca sa 3:0. Bod u gostima osvojila je ekipa Šumarice 2008, igrajući 1:1 sa Bukorovcem.

Prvoligaši su odigrali utakmice trećeg kola i postigli ukupno 28 pogodaka. Najefikasnija je bila vodeća ekipa Budućnosti iz Resnika, koja je u gostima pobedila Šumadiju 1934 iz Drače sa 5:0. Kutlovo je, posle pobede na Bubnju, sa 3:0 slavilo u Petrovcu protiv Jedinstva, a bodove u gostima osvojila je i Vodojaža, pobedom u susretu sa Slogom iz Desimirovca rezultatom 2:1.

Na domaćem terenu najefikasnija je bila Srbija u Ilićevu, koja je pobedlila Partizana iz Cerovca sa 4:0. U ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati: Sloboda (G) – Kolonija 3:0, Erdoglija 1931 – Borac (D) 4:2, Mladost (P) – Zastava 2:0. Dva susreta su završena podelom bodova: Ćava – Korićani 0:0 i Jadran – Šumadinac KG 0:0.

Ekipa Srbije dobro je startovala i u ovoj sezoni

Posle tri odigrana kola u vođstvu su Budućnost iz Resnika i Mladost iz Pajazitova sa stoprocentnim učinkom. Sa po sedam bodova su Srbija na trećem i Korićani na četvrtom mestu. Tri ekipe osvojile su po šest bodova, a to su Sloga (D), Vodojaža i Kutlovo. U sredini tabele sa po četiri boda su Borac (D), Jadran i Ćava.

Najveće iznenađenje posle tri odigrana kola priredili su novajlija Zastava, Jedinstvo i Partizan, koji su na začelju bez bodova.

Debi Prve gradske lige u narednom kolu odigraće se u Resniku, gde će se sastati domaća Budućnost i Mladost iz Pajazitova. U ostalim susretima četvrtog kola sastaju se: Partizan (C) – Zastava, Korićani – Šumadija 1934, Kolonija – Ćava, Kutlovo –Sloboda (G), Šumadinac KG – Jedinstvo, Vodojaža – Jadran, Borac (D) – Sloga (D) i Srbija – Erdoglija 1931.

U Drugoj gradskoj ligi narednog vikenda sastaju se: Žeželj – Pobeda, Maršić – Divostin, 21.oktobar – Bratstvo, Košutnjak – Vinogradi DB, Seljak (C) – Hajduk i Azbest – Bagremar.

Trećeligaši nastavljaju trku za bodove susretima: Borac (NM) – Dobrača, Bukurovac – Sloga (L) i Šumarice 2008 – Kremenac.

Tekst i foto: M. Jovičić

Facebooktwitteryoutubemail

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *