Počinje sa radom besplatna škola rukometa RK Radnički 1964

Kategorija: Rukomet

U subotu, 2. septembra, od 10 časova u hali „Jezero“ kreće sa radom besplatna škola rukometa za devojčice i dečake u okviru RK Radnički 1964. Cilj je da se stvori baza mladih, talentovanih igrača i igračica, koji bi kasnije dobili priliku da zaigraju i u seniorskoj konkurenciji.

Rukomet u Kragujevcu je ponovo u ekspanziji, što dokazuju i rezultati Rukometnog kluba Radnički 1964, koji se prošle sezone „prošetao“ kroz Prvu ligu Zapad i izborio plasman u Super B ligu. Ono što je važno napomenuti, jeste da su maltene celokupan igrački kadar sačinjavali igrači iz Kragujevca.

To je put sa koga u ovom klubu ne žele da skrenu ni u budućnosti, pa se zato veliki značaj pridaje radu sa mlađim kategorijama. Tako je od igrača kadetskog uzrasta formirana druga ekipa Radničkog 1964, koja se minule sezone takmičila u seniorskom rangu, u Drugoj ligi Kopaonik, gde je zauzela četvrto mesto i pokazala zavidan potencijal. Pojedini igrači iz te ekipe već su dobili priliku da debituju za prvi tim i od njih se očekuje da u narednim godinama tek pokažu svoj puni potencijal.

Naravno, neophodno je stalno obnavljati bazu mladih igrača, pa su u Radničkom 1964 odlučili da pokrenu potpuno besplatnu školu rukometa.

Dragan Študer, direktor omladinske škole Radničkog 1964
(Foto: RK Radnički 1964 Media Team)

Prema rečima Dragana Študera, direktora omladinske škole Radničkog 1964, glavna svrha pokretanja ove škole jeste da se deca školskog uzrasta upoznaju sa ovim sportom, ali i formiranje baze mladih igrača i igračica za seniorski tim.

– Ideja je da se ovaj trofejni sport približi što većem broju dece i shodno tome smo se odlučili na ovaj hrabar, pionirski potez. Važno je napomenuti da roditelji neće imati obavezu plaćanja članarine, ni ostalih troškova, što nas čini jedinstvenim u Srbiji. Nadam se da će klub iz pomenute škole povući znatan broj dečaka i devojčica u kombinaciji za prvi tim u nekom doglednom periodu, a shodno tome i stvoriti igrače koji bi u budućnosti predstavljali našu zemlju. S obzirom da je Kragujevac školski i univerzitetski centar, potrudićemo se iskoristimo tu prednost i da postanemo regionalni rukometni stožer okupljanja budućih rukometaša i rukometašica. Ovim putem bih pozvao zainteresovanu decu da nam se pridruže i jednog dana postanu perjanice srpskog rukometa. Ono što mogu sa naše strane da obećam jeste kvalitetan i stručan rad, kao i najbolje moguće uslove za njihov dalji napredak. – istakao je Študer.

Ponavljamo, škola sa radom kreće u subotu, 2. septembra, od 10 časova u hali „Jezero“, gde će se i održavati svakodnevni treninzi. Za sve dodatne informacije možete posetiti FB stranicu Besplatna škola rukometa Radnički 1964 Kragujevac.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *